Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Το κυρίαρχο αίτημα των εκλογών και η ΛΑ. (φαζανική) Ε…

tsipras-lafazanis-iskra-708

Το αίτημα του ελληνικού λαού σ’ αυτές τις εκλογές δεν είναι η μαχητική αντιπολίτευση, αλλά μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα μπορέσει να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα προς όφελος του λαού και της χώρας τα όντως σκληρά μέτρα του μνημονίου… Κι αυτή η κυβέρνηση, εδώ που φτάσαμε, δεν μπορεί να είναι παρά μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ… Όποιος λέει το αντίθετο χαρίζει την κυβέρνηση στα κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς δωρίζοντάς τους και πλήρη αμνηστία για τα εγκλήματα που διέπραξαν.

-Για τη ΛΑ.(φαζανική) Ε., το αναγκαστικό καθεστώς του μνημονίου – που υποχρεώθηκε να υπογράψει ο Τσίπρας μετά από σκληρή διαπραγμάτευση για να αποφύγει την άτακτη χρεωκοπία και κατά συνέπεια την καταστροφή – είναι τόσο ασφυκτικό (δικτατορικό) που δεν επιτρέπει τομές και μεταρρυθμίσεις προς προοδευτική κατεύθυνση. Πρέπει να ξηλωθεί, γιατί αλλιώς κάθε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και οποιοδήποτε πρόγραμμα αλλαγών προς όφελος των λαϊκών τάξεων είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Μέχρι τότε, αγώνας, οργάνωση, επιμονή, υπομονή και προετοιμασία για την τελική μάχη, χωρίς να αποκλείουμε την επιστροφή στη δραχμή και την έξοδο από την ευρωζώνη στην οποία κυριαρχεί ο γερμανικός ιμπεριαλισμός.
Όλες αυτές οι ανεύθυνες και επικίνδυνες υπερβολές ξεφουρνίζονται όχι για να εφαρμοστούν, αλλά για ψαρέψουν ψήφους διαμαρτυρίας σε ένα μικρό κόμμα της ισόβιας αντιπολίτευσης. Δεν διατυπώνεται καμία ιδέα παραγωγής του προς διανομή εθνικού πλούτου, επειδή κανείς δεν φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Οι μικροαρχηγίες και η επαναστατική αδρεναλίνη από τους πύρινους λόγους αρκεί. Θα ήταν γραφικό, αν δεν ήταν και επικίνδυνο, διότι κανείς από όλους αυτούς τους νέους αλχημιστές δεν νιώθει τους εθνικούς κινδύνους από την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Μιας χώρας χωρίς… φίλους στα σύνορά της, τόσο ευάλωτης, όπως έδειξαν και πρόσφατες καραβιές προσφύγων από τα εδάφη της Τουρκίας. Το αίτημα όμως του ελληνικού λαού δεν είναι η μαχητική αντιπολίτευση, αλλά μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

-Για το ΣΥΡΙΖΑ, μετά την οδυνηρή υπογραφή του μνημονίου, τα πράγματα στην Ευρώπη αλλάζουν αργά αλλά σταθερά, αποδείχθηκε πως μόνη της μία χώρα σαν την Ελλάδα που είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές δεν μπορεί να επιβιώσει, το μνημόνιο ήταν ένας επώδυνος, αλλά αναγκαστικός συμβιβασμός για να αποτραπούν τα χειρότερα, όπως η ασύντακτη χρεοκοπία ή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με μνημόνιο, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια και για να αμβλυνθούν οι πιο επαχθείς πλευρές της συμφωνίας και για να ασκηθούν ριζοσπαστικές πολιτικές σε διάφορα πεδία (φορολογία, διαφθορά, διαπλοκή, δημόσια διοίκηση, πολιτικό σύστημα), που θα αποδείξουν στην πράξη ότι «δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους». Διαφορετικά, υποστηρίζει αυτό το ρεύμα, θα εδραιωθεί στην κοινωνία η εντύπωση ότι ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε και, που είναι και το χειρότερο και θα σηματοδοτήσει την οριστική περιθωριοποίηση της Αριστεράς, ούτε πρέπει να κυβερνήσουμε.

-Τέλος, ας υποθέσουμε πως ο Τσίπρας έλεγε τελικά όχι. Τι θα γινόταν; Σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς κανόνες και την πολιτική δεοντολογία, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν νέες εκλογές με την οικονομία στην εντατική. Με τι πρόγραμμα θα μπορούσε να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο με την πρόταση Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και πριμ αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Δηλαδή, να οδηγηθεί σε συντριπτική πολιτική ήττα και να υπογράψει την αριστερή παρένθεση!… Αυτό θέλαμε;

Single Post Navigation

6 thoughts on “Το κυρίαρχο αίτημα των εκλογών και η ΛΑ. (φαζανική) Ε…

 1. Ερωτήσεις

  1-Από το 2010 έως 5/7/15 αυτά δε τα σκεφτήκατε και σας προέκυψαν τώρα?

  2-Διαπλοκή προφανώς δεν είναι ούτε τα κανάλια,οΨυχάρης,και ο αυριανισμός του Κουρή που εκτελούν εντολές του μαξίμου,ούτε ότι στο 1000 σελίδων νέο μνημόνιο το μόνο λάθος που έγινε είναι η 7η αναβολή πληρωμής του φόρου διαφημίσεων των καναλιών,ούτε το χάρισμα του Ελληνικού στο Λάτση με παράγραφο του μνημονίου,ούτε η ασυλία του Στουρνάρα για την υπόθεση Siemens,ούτε….ούτε…

  3.-Δίκαιη φορολογία είναι οι ΈΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ,ο ΦΠΑ ,ο ΕΝΦΙΑ,η προκαταβολή 100%φορου,η φορολογία των αγροτών με 26% και με μηδέν αφορολόγητο για ανθρώπους που υποσιτίζονται?

  4.-Για δραχμή και εθνικό νόμισμα.Ο Κέυνς έγραψε τη «Γενική Θεωρία της Απασχόλησης του Τόκου και του Χρήματος»και με αυτή ξελασπώσανε κατ’επανάληψη από τις οικονομικές κρίσεις.Αν διαβαστεί θα καταλάβετε ότι το εθνικό νόμισμα ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
  Αλλά και κάτι άλλο.Γιατί ο Σημίτης μας παρέδωσε στο ευρώ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ?γιατί αυτή ήταν η θέληση-παγίδα της Γερμανίας που πιστά υπηρετούσε είναι η απάντηση.
  Μήπως το 1995 ή το 2001 η Ελλάδα δεν είχε εισαγωγές ενώ είχε δραχμή?

 2. Αγαπητέ Λύσιππε, δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα απ’ ό,τι στο κείμενό μου…Απλά διαφωνούμε!
  Μόνο επισημαίνω: αφού είναι καλή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, την πρότεινε ο Σόιμπλε στον Τσίπρα… Και κεϊνσιανιστής σίγουρα δεν είναι!
  Επειδή ο Λαφαζάνης κάνει τον ανήξερο και δηλώνει: «Δείξτε αυτή την πρόταση του Σόιμπλε, αν υπάρχει», επισυνάπτω το παρακάτω:
  http://www.avgi.gr/article/5813795/duo-eggrafa-soimple-diapseudoun-ton-lafazani-gia-to-grexit

  • Γιάννη γιατί δεν απαντάς στα πολύ συγκεκριμένα που αναφέρω για να με πείσεις?
   Όσο για το «σχέδιο Σόιμπλε» δεν είμαστε παιδάκια με τους μπαμπούλες.Έγινε γνωστό ότι πρόκειται ΜΟΝΟ για μία σελίδα και κατασκευάστηκε από τον τσίπρα για να :
   -καλύψει τη προδοσία του
   -για να συκοφαντεί τους αντιπάλους του
   Κανένα τέτοιο επίσημο έγγραφο δεν υπάρχει
   Εκτός όμως των ανωτέρω αυτά που αναφέρει είναι αυτά που εφαρμόζει ο Τσίπρας.

   Πρέπει επιτέλους αν υπάρχει ελάχιστη σοβαρότητα να δείτε επιστημονικά πόσο διαφορετικοί είναι ο Κέυνς με τον εγκληματικό νεοφιλελέ Φριντμαν που προσκυνάτε μέσα στην άγνοια και την παπαγαλία.

   Επαναλαμβάνω τη παράκληση να απαντάς με επιχειρήματα

 3. είναι παράδοξο αυτό που συμβαίνει αλλά το μόνο πραγματικό. Το ερώτημα σήμερα είναι εαν το «Σχέδιο Β» του κ. Σόιμπλε θα εφαρμοσθεί απο τους ηττημένους του δημοψηφίσματος που αναγνωρίζουν πλέον ως ηγέτη τους τον Τσίπρα, ή απο τους νικητές του ΟΧΙ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ούτε ηγέτη έχουν, ούτε πολιτική ταυτότητα θα μπορούσαν να έχουν, εξ αιτίας της παρελκυστικής και πολυγλωσσικής τακτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και το αποτέλεσμά του. Κάπως έτσι το Ναι θα απορροφήσει το ΟΧΙ εφ οσον κερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας . Αν πράγατι συμβεί αυτό, η διαπλοκή στη χώρα μας θα έχει δείξει σημάδια μοναδικής πολιτικής ικανότητας , και το καθεστώς της μεταπολίτευσης ικανότητα αναπαραγωγής.

 4. Μη βιάζεσαι αγαπητέ φίλε, να βγάλεις συμπεράσματα… Κακό το νέο μνημόνιο μεν , αλλά η τελευταία ευκαιρία του Τσίπρα είναι να χτυπήσει ΣΥΡΙΖΑ τη διαπλοκή…Και πιστεύω πως θα το κάνει, γιατί δε θέλει «να καεί» τόσο νέος.

 5. Αγαπητέ, Λύσιππε… Μα, επισύναψα το link όπου αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα νη ύπαρξη του σχεδίου Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή… Τι άλλο επιχείρημα!… Και τι να αντιπαραθέσω όταν μας αποκαλείς νεοφιλελέ και οπαδούς του Φρίντμαν… «Αιδώς Αργείοι»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: