Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Κοίτα ποιος μιλάει: Ο Βαρουφάκης «προδότης» για τα συστημικά, διεφθαρμένα, Μ.Μ.Ε!…

etc-signsdaysII-130B-VaroufakisLeft-800
87304-195586

Γιάννης Βαρουφάκης: «Με παρουσιάζουν σαν κακοποιό και προδότη για να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της κυβέρνησης»…
Τον χλεύασαν, τον συκοφάντησαν, τον τρολάρισαν, παραποίησαν τα λεγόμενά του, εισέβαλαν στην προσωπική του ζωή, κάνουν το παν να τον αποδομήσουν!
Βρήκαν τα εξωνημένα κατεστημένα ΜΜΕ τον αποδιοπομπαίο τράγο και τον βαρούν από παντού… Τώρα τον χαρακτηρίζουν προδότη, γιατί λέει επεξεργαζόταν plan b!
Λες και είναι προδοσία σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές να υπάρχει κι άλλη εναλλακτική λύση… Μια λύση όμως που δεν αποδέχτηκε ο Τσίπρας και κράτησε καλώς «με τη θηλειά στο λαιμό» τη θέση που κράτησε.
(Κυκλοφόρησαν δε χθες φυλλάδες που τα αφεντικά τους είναι χωμένα στη διαπλοκή και διαφθορά καλοπιάνοντας τον Τσίπρα και προτείνοντάς του πώς θα πορευτεί από δω και πέρα και πότε πρέπει να κάνει εκλογές! Αμ, δε σφάξανε! Κοράκια θα πληρώσετε!)
-Και συμφωνώ με όσα γράφει ο Κ. Βαξεβάνης στο σημερινό του άρθρο στο «Κουτί της Πανδώρας».
Παρακάτω ένα απόσπασμα από το άρθρο:
Οι λέξεις αυτές δεν γράφονται για να υπερασπιστώ το Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αποτελεί ένα ιστορικό πρόσωπο που θα κριθεί πιο σκληρά απ ό,τι ίσως υπολογίζει ο ίδιος, αλλά γιατί στη χώρα αυτή που πέρασαν προδότες και άθλιοι, διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι, για μια ακόμη φορά τον ταμπουρά τον χτυπάνε τα Μέσα της διαπλοκής και χορεύει η διάθεσή μας να βρούμε κάποιον να φταίει για όλα. Ο Βαρουφάκης δεν έκρυψε τη λίστα Λαγκάρντ, δεν νομιμοποίησε διεφθαρμένο χρήμα, δεν έκανε νόμους για να φάνε και να πιούνε οι εθνικοί εργολάβοι, δεν πείραξε τα στατιστικά στοιχεία, δεν αντάλλαξε την ολιγόμηνη θητεία του με εξυπηρετήσεις. Έφτασε στην Ελλάδα από το εξωτερικό όπου δίδασκε ως καθηγητής, έπαιξε ρόλο στην εκλαΐκευση του προβλήματος της λιτότητας για τη χώρα και διαπραγματεύτηκε ως υπουργός Οικονομικών με τον τρόπο που αντιλαμβανόταν.
Έξι μήνες μετά, ο Βαρουφάκης μετατρέπεται από λαϊκό ήρωα σε σάκο του μποξ. Όσοι έκλαιγαν μπροστά στα κλειστά ΑΤΜ (ναι ακόμη και αυτά της Βουλής) σηκώνουν το δάχτυλο και δείχνουν το Βαρουφάκη. Άρα εκ των πραγμάτων φαντάζουν οι ίδιοι σωστοί. Ανοίγουν το στόμα τους και είναι έτοιμοι να συναινέσουν σε κάθε θεωρία συνωμοσίας που έχει στο επίκεντρο το Βαρουφάκη. Πολλές φορές οι ίδιοι οι σύντροφοί του, που επιστρέφουν χαιρέκακα τη δική τους αδυναμία με χολή.
Ανήκω στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν πως ο Γιάνης και ο Δραγασάκης και ο Τσακαλώτος και πολλοί άλλοι δεν διαπραγματεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Όχι γιατί ήταν προδότες, αλλά μόνοι σε ένα σκληρό τοπίο πρωτόγνωρο για όλους. Διαπραγματεύτηκαν όμως, δεν παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας. Τα λάθη τους ή οι αδυναμίες τους ήταν στην πολιτική δράση και όχι στην υποτελή απραξία.
Οι φυλλάδες ψάχνουν κάθε μέρα ένα θέμα Βαρουφάκη για να αποδομήσουν τον ίδιο αλλά κυρίως για να χρεώσουν σιωπηλά το ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε φορά που ονομάζουν τον Γιάνη προδότη ή ανάξιο ή καταστροφικό, παίρνουν τη γραμμή της ευθύνης από τις κυβερνήσεις δεκαετιών για να τη μεταφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ξαναγράφουν την ιστορία με υπεύθυνο του εγκλήματος το Βαρουφάκη άρα τον Τσίπρα. Μόνο που τα βέλη στον Τσίπρα θα πέσουν όταν καθιερωθεί η άποψη πως φταίει ο Βαρουφάκης.
Σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν από πολιτική ανωριμότητα και ίσως από ζήλια σύντροφοί του. Κατηγορούν, χαρακτηρίζουν , τεμαχίζουν το Βαρουφάκη παίρνοντας πίσω τη δόξα που έκλεψε από αυτούς τους οικοπεδούχους και ιδιοκτήτες του κόμματος ο ξένος εισβολέας με τα περίεργα πουκάμισα και τις αμερικανιές.
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τα λάθη του Γιάνη Βαρουφάκη γιατί μου λείπει ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ το οποίο κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα ενώσει η έρευνα. Καταλαβαίνω όμως πως ο Βαρουφάκης είναι σε μεγάλο βαθμό ένα θύμα και του εαυτού του. Ο Γιάνης μέτρησε τον εαυτό του και δικαίως τον βρήκε να υπερτερεί επιστημονικά και πολιτικά σε σχέση με τον κάθε πτυχιούχο γαλακτοκομίας Ντάιζελμπλουμ. Αυτό δημιούργησε την παγίδα πως μπορεί και να τον χειριστεί. Δεν ήταν όμως ένα παιχνίδι γνώσεων αλλά ισχύος. Ο Ντάιζελμπλουμ δεν εκπροσωπούσε τον μικρό εαυτό του αλλά την εκβιαστική ισχύ μηχανισμών που του είχαν κάνει ανάθεση έργου. Αυτή την πολιτική διάσταση ίσως να μην την είδε δίνοντας σημασία στις ακαδημαικές του δάφνες.
Το κύριο όμως λάθος του Γιάνη είναι πως υπερτίμησε και αγάπησε ίσως τον νέο του εαυτό σε βαθμό που να τον παραδώσει ναρκισσιστικά στα Μέσα Ενημέρωσης. Έγινε ο φτηνός (αναφέρομαι στο κόστος παραγωγής) τηλεοπτικός ήρωας που στο τέλος τον σκοτώνουν on camera. Παραδόθηκε στους Αυτιάδες διάφορων διαβαθμίσεων και τα πρωινάδικα (συνεχίζει δυστυχώς να το κάνει) παραβλέποντας την ικανότητά τους να καθορίζουν την πολιτική ατζέντα με όσα από σκοπιμότητα ή άγνοια διαστρέβλωναν και λοιδωρούσαν. Ο Γιάνης έδειξε υπέρμετρη έκθεση στα ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν το έκανε από την πίστη πως ήταν αρκετά έξυπνος για να τα κατατροπώσει ή από αυτοπαγίδευση στο ρόλο του και πολιτικό ναρκισσισμό. Μπόρεσαν έτσι να τον φθείρουν εύκολα και γρήγορα, εμφανίζοντάς τον να αυτοαναιρείται και να αυτοδιαψεύδεται. Δεν ξέρω αν αυτό έχει μια πολιτική βάση, αλλά να σε παρουσιάζει ο εσμός της διαπλοκής, μαζί και ο υδραυλικός-ηλεκτρολόγος της Καθημερινής, ως το σύγχρονο έλληνα Καραγκιόζη που έχει όλα τα ελαττώματα της φυλής, πάει πολύ.
Ο Γιάνης έχει την ευφυία ώστε να μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά. Πρέπει να ανακαλύψει και την υπομονή.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Κοίτα ποιος μιλάει: Ο Βαρουφάκης «προδότης» για τα συστημικά, διεφθαρμένα, Μ.Μ.Ε!…

 1. Να ξέρεις ότι δεν τα βάζω με τους ηλίθιους της αντιπολίτευσης αλλά με τους «συντρόφους» του που έπεσαν να τον φάνε, ρίχνοντας ουσιαστικά νερό στο μύλο του Σκάι, του ΑΝΤ1, του Μέγκα, στο μύλο μιας μεραρχίας ξεπουλημένων δημοσιοκάφρων, στο μύλο της διαπλοκής και της σαπίλας, στο μύλο των ακροδεξιών ευρωκαθαρμάτων εξωτερικού, τύπου Σόιμπλε.
  Θα σου μεταφέρω με λόγια μια εικόνα που κυκλοφορεί στο facebook:

  Τι έγινε; ακόμα να βάλουνε
  φυλακή τον Βαρουφάκη
  για τα υποβρύχια,
  τη Siemens, το χρηματιστήριο,
  τους Ολυμπιακούς
  και που μπήκαμε στο ευρώ;

  Μόλις πριν λίγο άκουσα στο κουτί (περαστικός από μπροστά του γιατί δεν παρακολουθώ καθόλου ειδήσεις) ότι το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Grexit και η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτα! Τα νούμερα δεν βγαίνουν όσο και να τα ξεχειλώσεις!
  Θα το πω για μια ακόμη φορά: θα έρθει η ώρα που θα παρακαλάμε τον Βαρουφάκη να μας βοηθήσει να πάμε σε εθνικό νόμισμα.

 2. Γεια σου, Πέτρο!…

  Τι να πεις!…. Το ‘χω κλείσει κι εγώ το «κουτί των ειδήσεων» εδώ και τρία χρόνια… Φυλλάδες, πωλητικοί, βρωμοκάναλα βάλαν στόχο το Βαρουφάκη, αλλά ο κρυφός τους στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας…
  Είναι για γέλια να εγκαλούν έναν υπουργό και την κυβέρνηση γιατί σχεδίαζαν plan b για παν ενδεχόμενο…
  Δε θα τους περάσει…
  Το κύριο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι εσωκομματικό και ελπίζω στο επικείμενο συνέδριο να υπάρξει σύναιση και υπευθυνότητα… Μην επαληθεύσουμε και πάλι την παράδοση της «αριστεράς των διασπάσεωνν»…
  Αν πάλι, κάποιοι επιμείνουν ότι είναι πιο αριστεροί από τους άλλους, τότε η πλειοψηφία του κόμματος και προσωπικά ο Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα έστω και με διάσπαση… Κρίσιμες οι στιγμές, αναμένουμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: