Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Οι «καλικάντζαροι» φέτος φεύγουν στις 25 του Γενάρη!…

AuGd41wCEAI2mDv.jpg largeceb7-ceb3ceb9cebfcf81cf84ceb7-cf84cf89cebd-cf86cf89cf84cf89cebd

Η παράδοση λέει πως με τον αγιασμό των Φώτων φεύγουν οι καλικάντζαροι… Σας ενημερώνω όμως πως φέτος ο αγιασμός «δεν έπιασε» και οι καλικάντζαροι είναι ακόμα εδώ… Κι έχουν κι ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος!
Όλο το χρόνο είναι χωμένοι στα βάθη της εξουσίας και της διαπλοκής και πριονίζουν το (καχεκτικό) δέντρο που στηρίζει τη χώρα. Κόβει από τη μία η Αντώνης, κόβει από την άλλη ο Βαγγέλης. Μεγάλη καταστροφή. Σχεδόν έχουν ολοκληρώσει τη ζημιά, όταν αποφασίζουν για λίγο να βγουν από τα έγκατα στην επιφάνεια αρχίζουν να τρομοκρατούν τον κόσμο:
Έχουμε εκλογές! Μην έρθει ο Τσίπρας! Θα σφάξει τα παιδιά μας, θα βιάσει τις γυναίκες μας, θα μας πάρει τα σπίτια – αν και για τα τελευταία μάλλον το σκέφτεται, γιατί θα πρέπει να πληρώνει κι ένα σκασμό ΕΝΦΙΑ… Εννοείται δε ότι θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, ότι θα γίνουν σεισμοί και καταποντισμοί και ότι θα μας φάνε ζωντανούς…
Τριγυρνάνε στα σοκάκια, στα γεφύρια, στους δρόμους και τα αεροδρόμια που έφτιαξε ο Μπόμπολας, και αγριεύουν τον κόσμο. Οι άνθρωποι φοβούνται μην τυχόν και συναντήσουν όλα τα κακά που ακούνε πως φέρνουν μαζί τους οι καλικάντζαροι. Για κάποιο λόγο δεν φοβούνται την περίοδο που στα έγκατα της γης την καταστρέφουν γιατί δεν τους βλέπουν, αλλά την περίοδο που πάνω στη γη σπέρνουν τον φόβο. Στην πραγματικότητα τον φόβο για τον φόβο που μπορεί να νοιώσουν.
Οι άνθρωποι έχουν μάθει να φοβούνται περισσότερο αυτό που μπορεί να συμβεί από το κακό που τους έχει συμβεί. Όσο πιο αόριστος είναι ο φόβος, όσο πιο αδικαιολόγητος, τόσο μεγαλύτερος. Έτσι φοβούνται τον καλικάντζαρο Αντώνη και τον καλικάντζαρο Βαγγέλη.
Οι καλικάντζαροι το ξέρουν αυτό και όσο καιρό είναι στη γη καταφέρνουν να κάνουν τον κόσμο να φοβάται γενικά. Και έτσι να ξεχνάει πως αυτό που πρέπει να φοβάται δεν είναι όσα κάνουν οι καλικάντζαροι στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος, στα έγκατα όπου προσπαθούν να καταστρέψουν τα πάντα, τη βάση της ζωής.

Οι καλικάντζαροι φεύγουν, όσο φόβο και αν σκορπίσουν.
Η παράδοση λέει πως φεύγουν στις 6 Ιανουαρίου. Φέτος όμως θα φύγουν μερικές μέρες αργότερα, αλλά θα φύγουν. Στις 25 Ιανουαρίου, σίγουρα!!!

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Οι «καλικάντζαροι» φέτος φεύγουν στις 25 του Γενάρη!…

  1. πολύ τιμητικός ο τίτλος του καλικάντζαρου, για τους συγκεκριμένους Νέρωνες των ελπίδων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ευτυχώς, η ιστορία δεν χαρίζεται σε κανέναν.

  2. Καλησπέρα, invisible!!!!… Ευχαριστώ για το σχόλιο!… Στις 25 φεύγουν οι δυνάστες του λαού μας!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: