Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Η φούσκα της κεντροαριστεράς!…

geloiografia26589_1_0

Εδώ και δεκαετίες κεντροαριστερά ή σοσιαλδημοκρατία δεν υπάρχει στην Ευρώπη… Ταυτίστηκε απολύτως με τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού… Το γνωρίζουμε πολύ καλά και στην πατρίδα μας ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονίων… Για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας και της εν γένει «κεντροαριστεράς» τα είχε πει εκείνη η «αλεπού», ο μεγιστάνας βιομήχανος Ανιέλι: Η «κεντροαριστερά», έλεγε, είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στους «Ανιέλι». Γιατί μπορεί να κάνει και να λέει πράγματα που πολλές φορές για τη «Δεξιά» θα ήταν δύσκολο να τα πράξει και να τα φέρει σε πέρας.
Αυτή τη βρόμικη δουλειά έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ώσπου απαξιώθηκε τελείως στα μάτια του λαού. Αυτή τη βρόμικη δουλειά έκανε και η ΔΗΜΑΡ για όσο καιρό συγκυβέρνησε.
Από το ΠΑΣΟΚ του αχρείου Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό, ούτε βέβαια από τον γυρολόγο Μπίστη, το γελοίο Ψαριανό και τον περιφερόμενο στα κανάλια «γαμπρό, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, αυτός μέχρι και κάτω απ’ τα φουστάνια της Ντόρας Μπακογιάννη μπορεί να βρει πολιτικό καταφύγιο για να διασωθεί πολιτικά!
Όμως υπάρχουν ακόμα πολλοί παλιοί μας σύντροφοι στη βαριά στραπατσαρισμένη ΔΗΜΑΡ που ελπίζω να ξαναβρούν τη χαμένη αριστερή τους ταυτότητα και να συμπορευτούν με το ΣΥΡΙΖΑ… Οψόμεθα!
-Το ΠΑΣΟΚ:
Το ΠΑΣΟΚ όσο είναι αρχηγός του ο Βενιζέλος αποκλείεται να ξαναβρεί τις σοσιαλιστικές του ρίζες… Πρέπει να γίνουν τεκτονικές αλλαγές σ’ αυτό το κόμμα για να ξαναποκτήσει το αριστερό του πρόσημο. Πρέπει να τα αλλάξουν όλα από την αρχή κι αυτό θα πάρει πολύ χρόνο, αν βέβαια το επιχειρήσουν. Κι ύστερα δεν υπάρχουν οι ηγετικές προσωπικότητες (ο Γ.ΑΠ. είναι κι αυτός «καμένο χαρτί») που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν νέα μέλη και στελέχη, και ιδιαίτερα λαϊκές μάζες… Το ΠΑΣΟΚ που ξέρουμε είναι τελεσίδικα τελειωμένο, μόνο ένα νέο κόμμα με σοσιαλιστικές αρχές μπορεί να ξαναϋπάρξει στο μέλλον, κι αυτό βέβαια σε τίποτα δεν μπορεί να θυμίζει το παλιό διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ.
-Το Ποτάμι:
Ένα κόμμα «έτσι χωρίς πρόγραμμα», που ‘λεγε στο ραδιόφωνο και η μακαρίτισσα, Μαρία Ρεζάν. Με μοναδικό του εφόδιο την τηλεπερσόνα αρχηγό του, αυτή την πολιτική καρικατούρα, τη συστημική ως το μεδούλι, την πασπαλισμένη με κεντροαριστερή χρυσόσκονη, που θέλει, όπως δήλωσε ο ίδιος, να γίνει πρωθυπουργός!
Απ’ αυτό το κατ’ εξοχή αρχηγικό κόμμα, το χωρίς πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε σαν ανάχωμα του συστήματος, τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Αριστερά.
Κατάφερε να πάρει ένα 6% στις πρόσφατες εκλογές επειδή έγινε, μάλλον το έκαναν τα συστημικά Μ.Μ.Ε., λίγο «της μοδός».
Τα κόμματα όμως δεν αποκτούν σοβαρά λαϊκά ερείσματα και δεν μακροημερεύουν με εφόδια ένα σακίδιο στην πλάτη, συγκεντρώσεις των εκατό ατόμων σε πλατείες και τη διενέργεια συνεδρίων σε κάμπινγκ…
Πιστεύω ότι αυτό το σχεδόν απολιτίκ κόμμα δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει, σιγά σιγά θα αρχίσει να ξεφουσκώνει, ώσπου το «Ποτάμι» θα στερέψει.

Υ.Γ.: ο Φώτης Κουβέλης, αν δεχτεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος δημοκρατίας, θα διαπράξει ακόμα ένα μεγάλο λάθος, θα απαξιωθεί παντελώς στη συνείδηση των παλιών του συντρόφων και γενικότερα στη συνείδηση των αριστερών πολιτών!

Advertisements

Single Post Navigation

6 thoughts on “Η φούσκα της κεντροαριστεράς!…

 1. Τι σουλατσαδόρος αυτός ο Βενιζέλος ρε παιδί μου!
  Όταν έφυγε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση τους έσουρνε τα εξ αμάξης.
  Όταν δημιουργήθηκε το «Ποτάμι» ειρωνευόταν λέγοντας ότι εύχεται να πάνε καλά οι εκπομπές που μετασχηματίζονται σε κόμματα.
  Τώρα τρέχει και τους γλείφει μπας και κρατήσει κι άλλο την καρέκλα.
  Τι είναι αυτός ρεεεεεεε!!!!!!
  Άλλη δουλειά δεν έμαθε να κάνει;

  • Γεια σου, Πέτρο!… Πώς δεν έχει κι άλλη δουλειά! Είναι και συνταγματολόγος κι έχει «καταγ@μήσει» το σύνταγμα άπειρες φορές!!!
   Το μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο, και τι δε θα ‘δινα να τον έβλεπα πίσω απ’ τα κάγκελα της φυλακής!!!

 2. Από τότε που εμφανίστηκε στα πολιτικά δρώμενα ο Βενιζέλος έκανε τους δεξιούς να φαντάζουν κεντρώοι, τους φασίστες να μοιάζουν αγγελούδια και το ΠΑΣΟΚ να έχει το στίγμα του πιο διεφθαρμένου κόμματος. Όλα αυτά για τις χωρίς όρια φιλοδοξίες του Βενιζέλου. Γιάννη, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη: είναι το μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο κι επειδή είναι μπερδεμένος παντού, μια δικαιοσύνη του χρειάζεται, αλλά σε αυτήν τη χώρα, προφανώς ελέγχει εκείνος και τη δικαιοσύνη…

  Υ.Γ Για να μην ξεχνιόμαστε, είναι πάρα πολλοί ακόμη που τους πρέπει όμοια τύχη…

  • Ciao, Petra!… Ο πιο αχρείος, ο πιο αμοραλιστής, ο πιο αδίστακτος!… Τώρα διαβάζω ότι του την έχουν πέσει οι άλλοι δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ και ζητάνε να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν απ’ αυτό της (βενιζελο)ΕΛΙΑΣ… Θα τον φάνε τον Μπενύτο και τον βλέπω για να διασωθεί να βρίσκει καινούρια πολιτική στέγη στη σαμαρική Ν.Δ…. Για όλα είναι «ικανός» για να σώσει το τομάρι του!

 3. Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω στα όσα γράφεις.
  Το ΠΑΣΟΚ έκανε με την πολιτική συμπεριφορά του τη βρώμικη δουλειά τόσα χρόνια: κατάφερε να απαξιώσει πλήρως τον κεντρώο χώρο (και όχι μόνο βέβαια, ενδεικτικά αναφέρω ένα από τα κατορθώματά του).
  Οι υπόλοιποι, κεντροαριστεροί, αριστεροί, κατάφεραν ακριβώς το ίδιο πράγμα στο χώρο της μετριοπαθούς αριστεράς.
  Εύχομαι καλό μήνα και, επιτέλους, καλοκαίρι!

  • Καλησπέρα, womaneditor!… Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου… Δεν μπορώ κι εγώ παρά να συμφωνήσω μ’ αυτά που επισημαίνεις!… Το κακό που έκανε στην ελληνική κοινωνία το ΠΑΣΟΚ είναι, κατά τη γνώμη μου, μεγαλύτερο απ’ αυτό που έκανε η Ν.Δ. μεταπολιτευτικά, για το λόγο ότι αυτό μίλησε και πολιτεύτηκε στο όνομα του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τα οποία όπως αποδείχτηκε τα τσαλαπάτησε, και κατάντησε ένα κόμμα του πελατειακού συστήματος, της διαπλοκής και της διαφθοράς!!!
   Καλό μήνα επίσης και καλό καλοκαίρι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: