Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Θαθόπληκτος (Θ)αμαράς!…

Έργο του Βλάση Κανιάρη.

Έργο του Βλάση Κανιάρη.

Θα, θα, θα, θα!…. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο», ξεπέρασε και τον κινηματογραφικό Μαυρογυαλούρο!…

Εδώ, δεν κώλωσε στα «Ζάπεια 1, 2, 3, δεν ξέρω κι εγώ πόσα ήταν» στη Δ.Ε.Θ. θα κώλωνε που έχει και το γράμμα «Θ»! Στο …«άψε σβήσε» τη μετονόμασε σε «Διεθνή Έκθεση Θα»… Πες πες «ΘΑ» όλο και κάποιοι (ανόητοι) θα τσιμπήσουν!…

Εκτός τόπου και χρόνου ο Θαμαράς στη ΔΕΘ που πήγε κι έφυγε, όπως και πέρυσι άλλωστε, σαν τον κλέφτη, ένας πρωθυπουργός ωσάν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, μ’ αναφορές σε μια χώρα του «ΘΑ», ενώ η πραγματική Ελλάδα βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην «κλίνη του Προκρούστη» κατά πώς επιτάσσουν οι τοκογλύφοι δανειστές και ο λαός της βιώνει την κόλαση των μνημονίων…

σαμαράς πινόκιοΟι παρουσίες του Αντώνη Σαμαρά στις Διεθνείς Εκθέσεις Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστές ιστορίες, ιστορίες γεμάτες ψέματα, αλλά και πόνο για τον ελληνικό λαό. Είναι φανερό πια ότι το 2011 ο Αντώνης Σαμαράς είχε έναν και μόνο στόχο: να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακολουθήσει στη συνέχεια ως εντολοδόχος των δανειστών και του Βερολίνου, ακόμη πιο καταστροφική και αντιλαϊκή πολιτική. Σε αντίθεση με όσα έλεγε τότε, η πολιτική που ακολουθεί σήμερα ο ίδιος και η κυβέρνησή του εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, ξεπουλά τη χώρα, διογκώνει την ανεργία, αυξάνει το δημόσιο χρέος, οδηγεί τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο. Εκτός όλων των παραπάνω, όχι μόνο συναίνεσε στην μνημονιακή πολιτική, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά σε αντίθεση με όσα υποστήριζε δημοσίως με πάθος συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, συγκροτώντας από κοινού με το κόμμα Βενιζέλου ένα “μαύρο μέτωπο” το οποίο γίνεται όλο και πιο επιθετικό σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως και πέρυσι, ο πρωθυπουργός απέφυγε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και δικαιολογημένα: τι να πεις όταν ακόμη και ο ΣΕΒ βγαίνει και λέει ότι δεν αντέχουμε άλλο; Ποιος μπορεί σοβαρά να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη διεθνώς, όταν ακόμη και μια απλή οικονομική απόφαση της κυβέρνησης χρειάζεται να εγκριθεί από την τρόικα!

Θα αρκούσε μια απλή δημοσιογραφική ερώτηση για να αναδείξει το χάσμα ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και την Disneyland που περιέγραψε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο “επίνειο ολόκληρης της βαλκανικής ενδοχώρας”, όπως υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει την Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα κυβερνητικά επιτεύγματα η ύφεση, που “είναι για πρώτη φορά μικρότερη απ’ ότι είχαν υπολογίσει” την ώρα μάλιστα που “υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανεργία φρέναρε”! Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει “το μεγαλύτερο κυκλικό πλεόνασμα σε όλη την Ευρώπη” !

Παραμύθι, παραμύθι… και το παραμύθι συνεχίζεται…

Η παραμύθα “είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη” μπορεί να περάσει ευκολότερα στο κομματικό ακροατήριο που συνήθως παρακολουθεί αυτές τις ομιλίες. Αν και αυτή την φορά- κι εδώ πρόκειται για μια ακόμη διαφορά με τις προηγούμενες τελετές- τα χειροκροτήματα ήταν αραιά και πολύ χλιαρά. Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους έχουν δουλέψει κάποια στιγμή στην ζωή τους ή εξακολουθούν και εργάζονται. Και όσοι έχουν επαφή με την πραγματική οικονομία, γνωρίζουν ότι τα πράγματα είναι οριακά.

Στα ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του στη ΔΕΘ περιλαμβάνεται η έννοια της “ελάφρυνσης του χρέους”, την οποία σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά έχουν υποσχεθεί οι εταίροι και δανειστές καθώς και το θέμα των πλειστηριασμών, για το οποίο ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα αφορούν την πρώτη κατοικία (ο κ. Στουρνάρας παρακολουθούσε σιωπηλός).

Ποιος τους πιστεύει ακόμα άραγε!!!

Ο κ. Θαμαράς αφού ξεσκόλισε με τα «ΘΑ», αναφέρθηκε και στους νεοναζί με ένα είδος αμηχανίας(«τι να πει κανείς για τους νεοναζί») στους οποίους καταλόγισε ότι “μόνο με την παρουσία τους βλάπτουν την Ελλάδα”, αποφεύγοντας όμως να ασκήσει κριτική στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις τους. Αντίθετα, μιλώντας συνεχώς για τους λαθρομετανάστες και την θρησκεία, επεδίωξε να υιοθετήσει την ακροδεξιά πλατφόρμα.

Τον σκοπό της απόσπασης ακροδεξιών ψηφοφόρων εξυπηρετούσαν επίσης τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό και την Αστυνομία, όπου οι νεοναζί είναι εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς και ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση, κρατώντας σκληρή διαπραγματευτική στάση απέναντι στην τρόικα, απέφυγε τις μειώσεις στους μισθούς των ένστολων. Ακόμη και την Μακεδονία θυμήθηκε ο κύριος Σαμαράς, ανεβάζοντας σε μια κορόνα τους τόνους, για να μην δοθεί προσοχή στην περίτεχνη διατύπωση: “δεν διαπραγματευόμαστε την  ιστορική ταυτότητα της ελληνικής Μακεδονίας”.(απ’ ότι φαίνεται υπάρχει και άλλη). Χωρίς καμία αναφορά στο θέμα της ονομασίας. Για έναν άνθρωπο που πριν 20 χρόνια έσυρε την χώρα σε μια πρωτοφανή διπλωματική ήττα ακριβώς για το όνομα της γειτονικής χώρας, η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.

Όπως έχει αποδειχθεί, η τακτική υιοθέτησης της πλατφόρμας της Χρυσής Αυγής την δυναμώνει, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πολιτικό “φάουλ” της ομιλίας. Ακόμα πιο σημαντικό είναι η επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων, την οποία ο κ. Σαμαράς επαναλάμβανε συνεχώς, αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλεί στην δημοκρατία η ταύτιση των νεοναζί και της αριστεράς, στην οποία έστρεψε και τα περισσότερα πυρά του.

Όμως τα «πυρά» του Σαμαρά αποδεικνύονται πλέον άσφαιρα, δεν πετυχαίνουν κανένα στόχο, βαρούν στο «γάμο του Καραγκιόζη»!… Κι απ’ ότι φοβάται δε θα γλιτώσει: Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχτεί οσονούπω πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά, δυστυχώς, και η Χρυσή ΑΥΓΗ θα γίνει το τρίτο κόμμα της (νέας) Βουλής με ποσοστό, φοβάμαι, ίσως και πάνω από 15%!

(*αποσπάσματα του κειμένου είναι από τη σχετική ανάλυση στο tvxs)

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Θαθόπληκτος (Θ)αμαράς!…

 1. Όσο μπορώ πιο επιγραμματικά:
  – Τα Ζάππεια ήταν 3. Μόλις χάσει την εξουσία θα ακολουθήσουν και άλλα.
  – Η ΔΕΘ που τα τελευταία 30 χρόνια είχε μετεξελιχθεί σε πεδίο παροχολογίας, ρουσφετολογίας, ταξίματος, βολέματος, διορισμών, τα 3-4 τελευταία πέρασε σε άλλη φάση. Αυτή των διαπιστώσεων όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός μη ξέροντας (και μη μπορώντας) τι να τάξει, το ρίχνει στα σαξές στόρι και στο «πόσο καλά περνάτε που έχετε εμένα για πρωθυπουργό».
  – Το πόσο επιτυχημένη είναι μια κυβέρνηση κρίνεται από τον αριθμό των μπάτσων που τους φυλάνε σε κάθε ΔΕΘ. Με κάγκελα, ΜΑΤατζήδες, απαγόρευση κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, η Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Β. Κορέα.
  – Όταν η ανεργία …σταθεροποιείται (!!!!!) στο 30% και αυτό θεωρείται ανακοινώσιμο, είναι προφανές πως μας κυβερνούν διανοητικά καθυστερημένοι και ψυχολογικά διαταραγμένοι.
  – Όπως μας δούλευε (όσοι τον πίστευαν) στα Ζάππεια, έτσι μας δουλεύει και για το φασισταριό. Αν ο υπαρχηγός του δεν μπει στη Βουλή με ποιους θα συνεργαστεί για το νέο μας ξεπάτωμα; Αλλά δε βαριέσαι. Εδώ έκανε υπουργό εκείνο το ακροδεξιό κατακάθι που νυχθημερόν τον έβριζε. Θα κωλώσει να δώσει το Δημόσια Τάξης στον …Κλασιδιάρη!!!

  • Γεια σου, Πέτρο!… Τι να πεις, απορώ μόνον πώς υπάρχουν πολίτες που τους πιστεύουν ακόμα!… Αλλά όλοι αυτοί που τους «πιστεύουν», τους υποστηρίζουν και θα τους ψηφίσουν κάτι βολεμένοι μικροαστοί- το χειρότερο είδος πολίτη!- είναι!… Σιχάματα, φιλοτομαριστές του κερατά!
   Και η παραμύθα τους συνεχίζεται…Τώρα «παίζουν» με το πρωτογενές πλεόνασμα, που υπάρχει μόνον κατά φαντασία… Πες πες, με τη βοήθεια των κολαούζων τους των ΜΜΕ, όλο και κάποιους θα πείσουν… Το μέγα ζήτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς οι πολλοί!… Πάντως η τακτική Σαμαρά μου μυρίζει εκλογές… Καταλαβαίνει ότι δε θα αντέξει και άρχισε τα «ΘΑ»… Μια ώρα αρχίτερα να πάμε σε εκλογές να ξεκουμπιστούν τα καθάρματα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: