Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Εκτός ορίων…

130425a

«Άνευ ορίων άνευ όρων» (Ανδρέας Εμπειρίκος)

Είναι η κυβέρνηση των δύο σε μια χώρα που την κατάντησαν «αποικία χρέους», είναι η κυβέρνηση της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τα κόμματα που  εξασφάλισαν τις ψήφους τους στις εκλογές εξαπατώντας  χοντρά τον κόσμο υποσχόμενα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», και «κανένα άλλο μέτρο».

Είναι αυτοί που κυβερνούν ξεχνώντας πως είναι υπόλογοι, όχι απέναντι στο Σόιμπλε και την τοκογλυφική παρέα των δανειστών, αλλά απέναντι στον λαό.

Το όποιο επικοινωνιακό παιχνιδάκι στήνεται κάθε φορά για τη δόση (με δόσεις) που εξασφαλίζουν τα τζιμάνια της νεοφιλελεύθερης Νέας Ελλάδας, της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  είναι φανερό ότι δεν μπορεί να δημιουργεί πια καμία εντύπωση. Το «έργο» τους το ‘χουμε ξαναδεί, έχει παλιώσει και έχει φθαρεί δεν πείθει και δεν εντυπωσιάζει κανένα πια!

Δεν έχει όρια η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός τους!… Οδήγησαν μια κοινωνία ολόκληρη «εκτός ορίων», μια κοινωνία γονατισμένη, μια κοινωνία λίγο πριν το «τετέλεσται»… Διαλύουν, ξεπουλούν, απολύουν ακαριαία! Γεμίσαμε «ξαφνικούς θανάτους»!

Το κόστος των δόσεων λοιπόν, είναι απτό και στάζει αίμα:
·  Διαθεσιμότητα 25.000 εργαζομένων
·  Απολύσεις  12.000 εργαζομένων
·  Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις πρώτων κατοικιών
·  Ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων, λιμανιών, αεροδρομίων, φιλέτων του δημοσίου
·  Υποθήκευση μελλοντικών εσόδων

Μια εξαθλιωμένη κοινωνία σε μια λεηλατημένη χώρα. Αυτή η κοινωνική εξαθλίωση πολλαπλασιάζεται από την απογειωμένη ανεργία (ευρωπαϊκό ρεκόρ) από την ανεργία των νέων (ρεκόρ παγκόσμιου επιπέδου) από την επιμονή των τιμών να παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, από τη διάλυση του Συστήματος Υγείας (όποιος δεν έχει καβατζωμένα χρήματα , απλώς πεθαίνει), από τη διάλυση της παιδείας (μετά τα πανεπιστήμια διαλύονται συστηματικά και τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης, ακόμη και τα νηπιαγωγεία.

Αυτή είναι η πετυχημένη ελληνική ιστορία (success story) για την οποία μιλάει ο Σαμαράς. Και έχει δίκιο, μόνο που  περιγράφει την απόλυτη επιτυχία των τοκογλύφων δανειστών οι οποίοι ανακυκλώνουν τα δανεικά τους, βλέποντας τα πανωτόκια  τους να πολλαπλασιάζονται σε τέτοια ύψη  ανάλογα με το βάθος του Καιάδα ο οποίος έχει ανοίξει και περιμένει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ: Ξεχνούν ίσως οι δανειστές και σίγουρα δεν λαμβάνουν υπόψη οι υπερόπτες εγχώριοι υποτελείς τους, ότι οι κυβερνήσεις μιας χώρας είναι απαραίτητο να εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο συναίνεσης. Ή με πιο απλά λόγια, έχει και η υποτέλεια τα όριά της… Κι αυτοί έχουν πια (από καιρό) ξεπεράσει τα όρια!

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: