Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Από το «θα σε βγάλω στην τηλεόραση!» στο «θα καλέσω τη Χρυσή Αυγή!»…

assets_LARGE_t_420_54107410

Είναι λυπηρό κι ευτράπελο συνάμα ν’ ακούς πολίτες ότι θα απευθυνθούν σε εξωθεσμικούς παράγοντες για να βρουν το δίκιο τους- το «δίκιο» τους όπως το εννοούν οι ίδιοι για την ακρίβεια.

Αρκετοί πολίτες νιώθοντας ανασφαλείς από την έλλειψη κρατικής μέριμνας, αδικημένοι από τις πράξεις ή και την απραξία δημόσιων λειτουργών, απηυδισμένοι κι εξοργισμένοι από την ασυνέπεια, την αδιαφορία, τη γραφειοκρατία, την κατάχρηση εξουσίας και πολλάκις τη διαφθορά (κοινώς «λάδωμα»),  εκτοξεύουν όλο και πιο εύκολα την απειλή ότι θα προσφύγουν προς βοήθειά τους, για την επιβολή του «δικαίου», σε παράγοντες που λειτουργούν έξω από το θεσμικό – νομικό πλαίσιο του κράτους.

Ως πριν λίγο καιρό η πιο διαδεδομένη απειλή που εκτοξεύονταν από αγανακτισμένους πολίτες ήταν το «θα σε βγάλω στην τηλεόραση» ή, η περισσότερο εξειδικευμένη, «θα σε βγάλω στον Τριανταφυλλόπουλο»!

Στόχος της απειλής ο εκφοβισμός του απειλούμενου με την παραπομπή του στα τηλε- δικαστήρια, όπου πρόθυμοι «δημοσιογράφοι»- «τηλε- εισαγγελείς» παραλαμβάνουν το «θήραμα» και σε on line πανελλαδική (τηλε)θέαση ανακρίνουν, δικάζουν και καταδικάζουν. Μερικές φορές μάλιστα, εξαιτίας του πανεθνικού εξευτελισμού που υφίστατο το παραπεμπόμενο «θήραμα» στις τηλε-δίκες, είχαμε το τραγικό αποτέλεσμα κάποιοι να οδηγηθούν ακόμα και στην αυτοκτονία μην αντέχοντας το δημόσιο εξευτελισμό τους!

Κι αν δεν έχουμε παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια καταγγέλλοντες, καταγγελλόμενους και «τηλε-δικαστές» να ξεκατινιάζονται σε «τηλε-δίκες» προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού!

untitled

Τα δυο τελευταία χρόνια όμως με την εκλογική αύξηση των ποσοστών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με την είσοδό της στη Βουλή και την όλο αυξανόμενη εκλογική επιρροή της, οι «τηλε-δικαστές» έχασαν πολύ από την αίγλη τους, καθώς το «θα σε βγάλω στην τηλεόραση!» αντικαταστάθηκε  από το «θα καλέσω τη Χρυσή Αυγή!».

Ο κάθε «πονεμένος», ου μην και ανόητος, εκτοξεύει με πάσα ευκολία τη νέα απειλή για κλήση των χρυσαυγίτικων νεοναζιστικών «ντόπερμαν», τα οποία θα επιβάλλουν «διά ροπάλου» «δικαιοσύνη, τάξη και ασφάλεια».

Στην απειλή αυτή δεν καταφεύγουν μεμονωμένοι  πολίτες, όπως για παράδειγμα εκείνοι οι γονείς σε νηπιαγωγείο της Άρτας  που κάλεσαν τη Χ. Α. για να επιβάλλει τη δική της «εθνοσωτήρια» παιδαγωγική επειδή δεν ενέκριναν αυτή που εφάρμοζε η νηπιαγωγός και  που ήταν σύμφωνη με το πρόγραμμα του υπουργείου  Παιδείας (!), αλλά και θεσμικοί παράγοντες, όπως εκείνος ο ανεκδιήγητος δήμαρχος κάποιου μικρού νησιού του Αιγαίου, ο οποίος λίγο καιρό πριν βγήκε δημόσια και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Χ. Α. για να αποτρέψει την «απόβαση» παράνομων μεταναστών στις παραλίες του νησιού του ή οι δυο διευθυντές σχολείων που απείλησαν κι αυτοί ότι θα καλέσουν τη Χ. Α. για να εκδιώξουν τους καταληψίες μαθητές ή ακόμα το τελευταίο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Τρίπολης που επέτρεψε την εισβολή των Χρυσαυγιτών για να ελέγξουν αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες!

Τα παραπάνω περιστατικά είναι από τα λίγα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αλλά όπως γράφει κι ο Παντελής Μπουκάλας σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή:

«σπάνια γίνονται γνωστά πάμπολλα άλλα επεισόδια κάπως ιδιωτικότερου χαρακτήρα, που πιστοποιούν πως η Χ.Α. έχει αναλάβει τον ρόλο του εθνικόφρονος μπαμπούλα, αλλά και πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μαζί της, οργανωτική ή και πολιτική, μολαταύτα την επικαλούνται για να φοβίσουν άλλους, για να εκβιάσουν ή «για να βρουν το δίκιο τους». Εκτός λοιπόν από διευθυντές σχολείων που ωρύονται ότι «θα φέρουν τη Χρυσή Αυγή για να βάλει τάξη», άλλοι, στον ιδιωτικό ούτως ειπείν τομέα, αρνούνται να πληρώσουν τα νοίκια που χρωστάνε και απειλούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι αν επιμείνει, «θα φωνάξουν τη Χρυσή Αυγή». Την ίδια οργάνωση–Μορμολύκη (με τη λύκαινα-Μορμώ φοβέριζαν οι αρχαίοι τα παιδιά) επιστρατεύουν κάποιοι που διεκδικούν επιδόματα του ΙΚΑ χωρίς να τα δικαιούνται. Και δεν είναι λίγα τα σουβλατζίδικα, μανάβικα, βενζινάδικα κ.λπ. που έχουν δεχτεί επίσκεψη–επιθεώρηση των χρυσαυγιτών, οι οποίοι θέτουν όρους εξελληνισμού του πεδίου: «Αν δεν διώξεις τους μαύρους μέχρι μεθαύριο, θα σε μαυρίσουμε κι εσένα για να μάθεις». Οσο για το καλοκαίρι, βγαίνουν παγάνα στις παραλίες για να ελέγξουν τα στοιχεία όποιου δεν τους φαίνεται και τόσο Έλληνας.

Τα περιστατικά, όσα μαθαίνει κανείς από κουβέντα σε κουβέντα, είναι πολλά και ποικίλα. Εντάξει, ας δεχτούμε (αφού το λέει και η κυβέρνηση) ότι τα σκαιά παλικάρια δεν συνιστούν παρακράτος. Μήπως όμως αποτελούν κάτι σαν επικράτος, έτσι όπως επιβάλλουν την παρουσία τους πάνω από το καθαυτό κράτος, σαν επιστάτες, επιθεωρητές και επίτροποι της ίδιας της πολιτείας;»

Όλα τα παραπάνω είναι αδιανόητο να συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, σε ένα κράτος «που σέβεται τον εαυτό του», αλλά στη σημερινή Ελλάδα, σε μια χώρα- μπανανία, σ’ ένα κράτος όπου ανθεί «η φαιδρά πορτοκαλέα», μη μας παραξενεύει το γεγονός, όλα είναι δυνατά!

Single Post Navigation

2 thoughts on “Από το «θα σε βγάλω στην τηλεόραση!» στο «θα καλέσω τη Χρυσή Αυγή!»…

 1. Κάποτε ο Χάρυ Κλυνν (που έχει προφητέψει πάρα πολλά από αυτά που σήμερα βλέπουμε) είχε πει «ποτέ μη δίνεις εξουσία σ’ αυτόν που την έχει ανάγκη». Σήμερα με την ανοχή/ενοχή της πολιτείας και με την αφέλεια/βλακεία του κοσμάκη τα πιθηκοειδή μαλακισμένα έχουν αναλάβει ηγετικούς ρόλους ΠΑΝΤΟΥ!!!

  Τους καλούν να λύσουν τις διαφορές τους με το κράτος και τις υπηρεσίες του, με τους γειτόνους λαθρο(;)μετανάστες που τους χαλάνε την αισθητική τους, να επισκευάσουν τις διαρροές της ΕΥΔΑΠ, μέχρι και να τους βάψουν τα σπίτια.

  Προς το παρόν τα μαλακισμένα δεν πηγαίνουν απρόσκλητοι. Εμφανίζονται πάντα πρόθυμοι και ευγενικοί να …εξυπηρετήσουν, προσπαθώντας να παραστήσουν …τον θεσμικό (!!!) παράγοντα, που βάζει τάξη και αποκαθιστά τη νομιμότητα (την ποιά;). Εκμεταλλεύονται την αγραμματοσύνη/μαλακία που μαστίζει αυτό το λαό, τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού και κυρίως τις τεράστιες νομικές τρύπες του συστήματος. Αντλούν δύναμη από την ολοένα και αυξανόμενη επιρροή στο εκλογικό σώμα που φαίνεται ότι αποκτούν με γεωμετρική πρόοδο και από την ατιμωρησία. Απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία, η οποία δεν ξέρω αν συναντάται σε άλλα μέρη του κόσμου, πάντως στη χώρα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

  Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στους βουλευτές της χ.α. (το είδαμε και αυτό!). Το κάθε μαλακισμένο πάει βρίσκει μια μαύρη μπλούζα και παριστάνει τον σούπερμαν. Η δε αστυνομία και δικαιοσύνη; Σε μόνιμο αυνανισμό!

  Βρίσκουν και τα κάνουν!

  Προκαλούν φόβο και δέος, όχι επειδή καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, αλλά επειδή γνωρίζουν πολύ καλά που βρίσκονται. Αν οι ορδές τους είχαν να αντιμετωπίσουν τη συντεταγμένη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας θα ήσαν περισσότερο μαζεμένοι. Θα δρούσαν αποκλειστικά στο σκοτάδι και θα κινούνταν σε υπονόμους και βοθρολύμματα, όπως έκαναν επί δεκαετίες.

  Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία – υπό την εγκληματική σιωπή/συνενοχή του κράτους – τους κάλεσε στο τραπέζι, τους κατέστησε συνομιλητές της και νομίζει πως όταν δεν θα τους χρειάζεται πια …θα τους διώξει. Έτσι απλά.
  Πλανάται!

  • Γεια σου, Πέτρο… Σήμερα στο Βόλο είχαμε μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων… Αλλά νομίζω ότι τα παχύδερμα της συγκυβέρνησης δεν καταλαβαίνουν από τέτοια… Πλέον, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα πανελλαδικό κάλεσμα, να κατεβεί ένα εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα, και τότε να δεις πως πέφτουν οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες!…
   Παρεμπιπτόντως, κάπου διάβασα αυτές τις μέρες ότι ο Χάρυ Κλην με τον «τραμπάκουλά» του (ξανα)επιστρέφει..
   Τώρα, γι αυτούς που απευθύνονται στα «μαντρόσκυλα» της Χ. Α. για βοήθεια είναι ανόητοι και πολύ μαλάκες, και πολλοί απ’ αυτούς φασισταριά του κερατά!… Ξέρουν πολύ καλά τι είναι οι χρυσαυγίτες, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απευθυνθούν σ’ αυτούς για να κάνουν τη «δουλειά» τους… Η Χ. Α. όπως δείχνουν τα πράγματα ήρθε για να μείνει, και είναι σίγουρο ότι την «κρίσιμη στιγμή» το σύστημα θα την «αξιοποιήσει» προς όφελός του… Ε, και η αστυνομία είναι πλέον πσίγνωστο ότι τη «σιγοντάρει» και την «προστατεύει»…
   Πάντως για τα περί βοήθειας των χρυσαυγιτών σε πολίτες έχει αναπτυχθεί μια «μυθολογία» από στόμα σε στόμα… Μια «μυθολογία» που την εκμεταλλεύονται πολιτικά «σπρώχνοντάς» την εντέχνως ώστε αυτή να διαδίδεται πλατιά… Έχω ακούσει ακριβώς την ίδια «ιστορία» περί βοήθειας σε κάποιο Έλληνα πολίτη από πάρα πολλά άτομα…
   Τέλος πάντων, η αντιμετώπιση της Χ. Α. δεν είναι υπόθεση ενός δυο κομμάτων (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), πρέπει να αναπτυχθεί ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο, να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί, πολίτες, για να σταματήσουν το «κακό», ειδάλλως, βλέπω κάποια μέρα να μας δένουν χειροπόδαρα χωρίς να το καταλάβουμε… Δυστυχώς, υπάρχει πολύς φασισμός στην Ελλάδα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: