Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας: οι εθνοφοβικοί του Συμβούλιου της Επικρατείας και ο Ισοκράτης – Τι ισχύει στις ευρωπαϊκές χώρες…

1-3-thumb-medium

Οι συντηρητικοί (για να μην τους χαρακτηρίσω χειρότερα) του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι ρυθμίσεις που προέβλεπε ο νόμος Ραγκούση για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας είναι αντισυνταγματικές… Έμαθαν και οι «λύκοι» της Χρυσής Αυγής την απόφασή τους και πανηγυρίζουν! Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν γράφουν επιχαίροντες: «Η κατάργηση του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση, αυτού του κατάπτυστου και ανθελληνικού νόμου είναι μια μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής που έδωσε αιματηρούς αγώνες τα τελευταία χρόνια. Έγινε το πρώτο βήμα για να ανήκει και πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες»!… Ώστε, οι κύριοι του ΣτΕ με την απόφασή τους χάρισαν μια μεγάλη νίκη στη Χρυσή Αυγή και η ακροδεξιά δράκα του Σαμαρά, ικανοποιημένη κι αυτή, σύρεται πίσω από τους νεοναζιστές… Και ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης και ο Μπενύτο Βενιζέλος υποτονθορύζουν «μυξοκλαίγοντας» τις αντιρρήσεις τους, αλλά ο Σαμαράς τους έχει «γραμμένους» και επιβάλλει την ακροδεξιά πολιτική του!

Δυο χρόνια πριν το ΣτΕ είχε επίσης (ρατσιστικώς) αποφανθεί υπέρ του «δικαίου του αίματος», ήτοι Έλληνας θεωρείται όποιος κατάγεται από Έλληνες γονείς!

Τότε, σύμφωνα με την απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, «η μέριμνα για τη διαφύλαξη της εθνικής ομοιογένειας περιέλαβε και τη θέσπιση δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις βασίζονταν κατ’ αρχήν στο σταθερό κριτήριο του δικαίου του αίματος, δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς.»

Με την τωρινή τους απόφαση οι εθνοφοβικοί του ΣτΕ ούτε καν στα μεταναστόπουλα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δε γνώρισαν άλλη πατρίδα, μιλούν τη ελληνική γλώσσα, πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία, δεν μπορεί να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια!

«Πόσο εθνικά και κοινωνικά παραδεκτό είναι, να παραδίδεις αυτά τα παιδιά ομήρους στη Χρυσή Αυγή για τα 18 πρώτα χρόνια της ζωής τους; Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: γι’ αυτά τα παιδιά Ιθαγένεια στα 18, είναι σενάριο ακροδεξιό», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Το ρατσιστικό και εθνοφοβικό «δίκαιο του αίματος», λοιπόν, σε ισχύ, κι ας έλεγε άλλα, με ευρύ πνεύμα και δίχως εθνοφοβικά σύνδρομα,  ο Ισοκράτης στον «Πανηγυρικό» του για τους ποιους πρέπει να θεωρούμε Έλληνες…

Παραθέτω ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα και τη μετάφρασή του, το οποίο υπάρχει γραμμένο με μεγάλα γράμματα και στην πρόσοψη της Γεναδείου Βιβλιοθήκης:

«Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ωσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι  γεγόνασι και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά  της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»

(Είναι δε τόσο μεγάλη η απόστασις που χωρίζει την πολιτεία μας από του άλλους ανθρώπους ως προς την πνευματική ανάπτυξι και την τέχνη του λόγου, ώστε οι μαθηταί της έχουν γίνει διδάσκαλοι των άλλων και κατόρθωσε ώστε το όνομα των Ελλήνων να είναι σύμβολον όχι πλέον της καταγωγής, αλλά της πνευματικής ανυψώσεως , και να ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας  μόρφωσι και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή).

CAC43E81A931447BEA88331B4D54E097

                                                                              *

Τι ισχύει στην Ευρώπη…

-Στη Γερμανία από το 2000 και μετά, τα παιδιά των οποίων ο ένας έστω γονέας διαμένει στη χώρα τουλάχιστον οκτώ χρόνια και έχει άδεια διαμονής αόριστης διάρκειας, πολιτογραφούνται γερμανοί πολίτες αυτόματα με τη γέννησή τους.

-Στην Ισπανία από το 2002 και μετά, τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα από αλλοδαπούς γονείς μπορούν να αποκτήσουν την ισπανική υπηκοότητα εφόσον ζούσαν στη χώρα για τουλάχιστον έναν χρόνο πριν υποβάλουν την αίτησή τους για πολιτογράφηση.

-Στην Ιταλία τα παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα από αλλοδαπούς γονείς μπορούν να αποκτήσουν την ιταλική υπηκοότητα κατόπιν αίτησής τους, αφού συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια. Η αίτησή τους πρέπει να υποβληθεί στον επόμενο έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή τους.

-Στη Γαλλία τα παιδιά αποκτούν τη γαλλική υπηκοότητα αυτόματα με την ενηλικίωσή τους, έχουν όμως το δικαίωμα να αρνηθούν αυτή την αυτόματη πολιτογράφηση (και να κρατήσουν την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονέων τους) μέσα σε έναν χρόνο από την ενηλικίωσή τους.

-Στην Ολλανδία γίνονται πολίτες αυτόματα τα παιδιά των οποίων οι γονείς, παρότι αλλοδαποί, είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στη χώρα ή έχουν γεννηθεί στη χώρα. Παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ολλανδία μπορούν επίσης με την ενηλικίωσή τους να κάνουν χρήση της λεγόμενης διαδικασίας «επιλογής» που είναι μια διαδικασία απλούστερη από την πολιτογράφηση και αφορά διάφορες κατηγορίες ατόμων που έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την Ολλανδία.

-Στη Βρετανία ένα παιδί που γεννιέται από αλλοδαπούς γονείς, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας έχει αόριστη διάρκεια διαμονής ή ο ένας γονέας του είναι πολίτης της ΕΕ, γίνεται αυτόματα βρετανός πολίτης. Σε περίπτωση που οι γονείς δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και εφόσον το παιδί ζήσει ώς τα 10 του χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διά βίου το δικαίωμα πολιτογράφησης.

-Στο Βέλγιο η λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών αποκτά αυτόματα τη βελγική υπηκοότητα αρκεί οι γονείς να διαμένουν στη χώρα τουλάχιστον τα πέντε από τα τελευταία δέκα χρόνια από τη γέννηση του παιδιού. Επίσης, είναι αρκετά απλό για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εκεί και οι γονείς τους δεν φρόντισαν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκτήσουν τη βελγική υπηκοότητα να το κάνουν τα ίδια ως ενήλικοι.

                                                              *

– «Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει καμιά άλλη πατρίδα από την Ελλάδα να στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και να αποκλείονται από την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την οριστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση.

Να δίνεται «αυτόματα» η ελληνική ιθαγένεια σε όποιο παιδί γεννιέται στην Ελλάδα!…

Δες τε το βίντεο και αναρωτηθείτε ή εξοργιστείτε, γιατί αυτά τα παιδάκια που γεννήθηκαν εδώ και μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα, σαν μητρική τους, δεν μπορούν να έχουν την ελληνική ιθαγένεια… Παιδιά χωρίς πατρίδα?… Παιδιά ενός κατώτερου Θεού?

image

                               *Πατήστε εδώ…

Advertisements

Single Post Navigation

4 thoughts on “Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας: οι εθνοφοβικοί του Συμβούλιου της Επικρατείας και ο Ισοκράτης – Τι ισχύει στις ευρωπαϊκές χώρες…

 1. Όταν φτάνουμε στο σημείο τα πιθηκοειδή να χαρακτηρίζουν δικαστικές αποφάσεις ως προσωπική τους νίκη, κάτι δεν πάει καλά.
  Όταν φτάνουμε στο σημείο να αναφέρονται σε «αιματηρούς αγώνες» (!!!!!!) και να μην έχουν κάνει ήδη ντου στις γιάφκες τους 20 εισαγγελείς με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
  Όταν στην Ελλάδα δίκιο είναι το «δίκιο» μιας εγκληματικής συμμορίας, τότε πάμε εντελώς λάθος.
  Όταν οι (δεν είμαστε) σοσιαλιστές και οι (δεν είμαστε) αριστεροί που συγκυβερνούν ποιούν την νήσσαν, μη και κερδίσουν έδαφος οι χουντικοί, τότε πάμε κατά διαόλου.

  Να μαζέψουμε όλα αυτά τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, που δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα από αυτήν, που δεν μιλούν άλλη γλώσσα από την ελληνική, να τα βάλουμε σε διαστημόπλοιο και να τα στείλουμε σε τροχιά.

  Μόνο έτσι δεν θα κινδυνέψει η καθαρότητα της φυλής.
  Ουγκ!

 2. Αγαπητέ, Πέτρο… Πρόκειται για απόφαση κατάπτυστη, «βούτυρο στο ψωμί» των ακροδεξιών που πανηγυρίζουν!… Τόσα χρόνια στην εκπαίδευση είχα μαθητές μεταναστόπουλα που δε γνώρισαν άλλη πατρίδα από την Ελλάδα… Πήραν παιδεία ελληνική, μιλούν άπταιστα την ελληνική, πάρα πολλά από αυτά φοιτούν τώρα σε ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές, και σε διαβεβαιώ ότι όλα τους αισθάνονται ελληνάκια, αφού δε γνώρισαν άλλη πατρίδα… Κι όμως αυτά τα παιδιά προτιμούν να τα «πετάξουν στον Καιάδα» παρά να τους δώσουν την ελληνική ιθαγένεια… Δεν είναι απλά κρίμα αλλά εγκληματική η πράξη τους!

 3. Constantine Dino P. Mamalis on said:

  DINO P.M.Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και κορυφαίου πρώην δικαστικού που με ευρυμάθεια και Στοχασμό τοποθετήθηκε στις πετυχημένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Όμως δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν γνώριζε τα ισχύοντα στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, που διαφέρουν από χώρα σε χώρα, από την Ισπανία έως την Ιταλία
  και στην Αμερική και και τον Καναδά. Απέφυγε πιστεύω σκοπίμως να αναφερθεί.
  Σε ότι αφορά τα 6 ή τα 9 χρόνια νομίζω ότι το επιχείρημα είναι επιχείρημα αποκλεισμού, γιατί το αποκτών την Ιθαγένεια στο 6 μπορεί να δεσμεύεται για την συμπλήρωση των 9 χρόνων της υποχρεωτικής παιδείας σαν Ελληνόπουλο πλέον, ώστε το παιδί να απαλλάσσεται της βαριάς αγωνίας και του ψυχισμού του δευτέρου πολίτη πάνω στην ανάπτυξή του , μέσα στον ανταγωνισμό των σχολικών χρόνων. και ταυτόχρονα, όπερ και το ποιο σημαντικό να αποκτά ενωρίτερον Ελληνική συνείδηση να ενσωματώνεται, να μεγαλώνει συνειδητά με τα νάματα της Ελληνικής παιδείας να νιώθει την περιφάνεια του «είμαι Έλληνας» και να γαλουχείται πατριώτης.
  Έζησα σε διάφορες χώρες σε Αμερική , Καναδά Ευρώπη και Αφρική και έχω προσωπική πείρα όλων αυτών
  07 Μαrt;iου 2013

  • Αγαπητέ Dino, σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!… Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά εδώ βλέπεις είναι «Ελλαδιστάν» (κατά το Ταλιμπανιστάν), μια χώρα στενεμένη και μίζερη, που δεν θέλει για «παιδιά» της ψυχούλες που γεννιούνται εδώ, μεγαλώνουν σύμφωνα με την ελληνική κουλτούρα και κυρίως λαμβάνουν ελληνική παιδεία!… Αντί να τα αγκαλιάσει και να τα αναγνωρίσει τα «αποδιώχνει», με συνέπεια αντί τα παιδιά αυτά να δηλώνουν με υπερηφάνεια «Έλληνες» να μισήσουν τη χώρα που γεννήθηκαν… Δυστυχώς!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: