Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Από τον Θεοφιλογιαννάκο, στον Δένδια…

sp2401stoxosjjj1359026079

Μόλις πριν λίγες μέρες στην κηδεία του αρχιχουνταίου δολοφόνου Ντερτιλή – για όσους δεν γνωρίζουν σκότωσε εν ψυχρώ πυροβολώντας στο κεφάλι τον 18χρονο Μυρογιάννη μπροστά στο Πολυτεχνείο, λέγοντας στον οδηγό του: «Είδες, ρε, παρά την ηλικία μου, τον πέτυχα στο “σταυρό”!» – την εμφάνισή του έκανε και το «βαμπίρ» της Χούντας, ο αρχιβασανιστής και διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος.

Ο Θεοφιλογιαννάκος εθεωρείτο ως ο πλέον σκληρός βασανιστής της χούντας, όταν ακόμα ήταν ταγματάρχης στο στρατόπεδο Μπογιατίου. Από το στρατόπεδο αυτό είχαν περάσει και βασανιστεί προσωπικά από τον Θεοφιλογιαννάκο, ο οποίος ήταν επικεφαλής εννέα τετραμελών συνεργείων βασανισμού, όλοι οι μεγάλοι αντιστασιακοί της εποχής, με πρώτο και καλύτερο τον Παναγούλη. Ο Θεοφιλογιαννάκος μαζί με τους Μάλλιο, Μπάμπαλη, Πέτρου και Χατζηζήση αποτελούσαν την «σιδηρά» πεντάδα των αρχιβασανιστών της χούντας.

Έρευνα βασισμένη σε συνεντεύξεις 21 πρώην μελών της ΕΣΑ έδειξε ότι όλοι αυτοί είχαν επιστρατευτεί αρχικά σε κανονική στρατιωτική θητεία κι έπειτα στην ΕΣΑ. Περνούσαν σειρά μεθοδικών εκπαιδεύσεων για μια περίοδο μηνών, ώστε να προετοιμαστούν ψυχολογικά για τα βασανιστήρια συλληφθέντων.

Χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας πέρασαν από τα φοβερά κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ βασανίστηκαν αλύπητα και πολλοί σακατεύτηκαν για όλη τους τη ζωή.

Πάμε στον Δένδια τώρα…

Δε θέλω να ταυτίσω τη Χούντα με τη σημερινή «Δημοκρατία» στην Ελλάδα… Όμως στις μέρες μας σε ένα ευρωπαϊκό (για πολιτισμένο, δεν ξέρω) κράτος όπως η Ελλάδα η ΕΛ.ΑΣ. του κυρίου Δένδια αποδεικνύεται, από σειρά γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους και βασανιστήρια τόσο σε βάρος αλλοδαπών όσο και ημεδαπών συλληφθέντων και κρατουμένων.

Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί και ακραία κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς μελών της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ένα μακρύ κατάλογο υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει και ερευνά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί συμπεριλαμβάνονται προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξύλο αλλά και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων.

Πριν λίγο καιρό η εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» αποκάλυψε 17 περιστατικά που εξετάζουν οι αξιωματικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων. Μια καταγγελία σοκάρει. Αστυνομικοί αφού ξυλοκόπησαν δύο Πακιστανούς, έσφιξαν με πένσα τα δάκτυλα του ενός μέχρι να μαυρίσουν τα νύχια ενώ στον άλλον του έκοψαν με ψαλίδι το μουστάκι.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας των υποθέσεων φαίνεται να προκύπτει ότι στην πλειονότητα των περιστατικών που αναφέρονται στη λίστα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν διατηρούν – πέρα από κοινή νοοτροπία – και «αγαστές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Πριν μερικούς μήνες, όπως αποκάλυψαν οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ης Σεπτεμβρίου 2012, το κτηνώδες πρόσωπο της αστυνομικής βίας κυριολεκτικά αποτυπώθηκε στα κορμιά τους. Στις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος των βασανιστών τους κατήγγειλαν δημόσια ότι υποβλήθηκαν σε «βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Αμπου Γκράιμπ» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α).

Πρωτοσέλιδο θέμα έγινε η καταγγελία τους στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian». Και παρά τις λοιδορίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρά την αχαρακτήριστη στάση του να εμφανίζεται γνώστης των στοιχείων της δικογραφίας προτού καν οι δικηγόροι την πάρουν στα χέρια τους, παρά τους λεονταρισμούς του ότι θα μηνύσει τάχα την εφημερίδα «Guardian» που αποκάλυψε τους βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ, οι 15 συλληφθέντες με τον πλέον επίσημο τρόπο επιμένουν στις καταγγελίες τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ανάλογα δημοσιεύματα για βασανιστήρια κρατουμένων από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξαν και στην Αγγλική Independent και στην αμερικανική Wall Street Journal. Οι σχετικές δε εκθέσεις των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων Human Rights Watch και «Διεθνής αμνηστία» αποτελούν κόλαφο για την αστυνομία του Δένδια!

amnesty«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι του για τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση από την ελληνική αστυνομία. Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν απλά να κάνουν Photoshop στα προβλήματά τους. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Marek Marczyński με αφορμή τις καταγγελίες για βασανισμό των συλληφθέντων στην Κοζάνη.

Όλοι είδαμε τις φωτογραφίες με την παραμόρφωση των προσώπων των νεαρών «τρομοκρατών» από βασανισμούς που υπέστησαν από τους αστυνομικούς ενώ κρατούνταν κι ανατριχιάσαμε. Έκαναν τον ποινικό κώδικα κουρελόχαρτο οι «ράμπο» του Δένδια και ο ίδιος ψέλλιζε παιδιάστικες ανοησίες στο MEGA για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο κ. Δένδιας τα βάζει με πολιτικά κόμματα τα οποία κατηγορεί περίπου ως συνεργούς τρομοκρατών. Τα βάζει με δικαστές, για τον ίδιο λόγο. Παραβιάζει βάναυσα τους νόμους και το σύνταγμα και την ίδια στιγμή αυτός και οι υφιστάμενοί του συμπεριφέρονται λόγω και έργω λες και είμαστε αστυνομικό κράτος. Κράτος Δένδια, να πούμε. «Νόμος και τάξη» παντού, για να βρει επιβεβαίωση και ο στίχος του Ελύτη: «Όταν ακούω τάξη, ανθρώπινο αίμα μου μυρίζει». 

Και δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τις δηλώσεις του Στάθη Παναγούλη χθες στη Βουλή:

«Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού. Σήμερα, η κυβέρνηση της Τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών! Ας δώσει, η κυβέρνηση του Τριωδίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί».

22304_1

Η ακροδεξιά δράκα του Σαμαρά που μας κυβερνά επιχειρεί με το έτσι θέλω να επιβάλλει τη «μπατσοκρατία» στην Ελλάδα. Και εξοργίζεσαι και είναι να γελάς με τις «πλατωνικού τύπου» αντιρρήσεις που εκφράζουν οι άλλοι δυο συγκυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στην απροκάλυπτη και βάναυση αστυνομική βία κατά πολιτών, διαδηλωτών και κινημάτων.

Οι διαμαρτυρίες του τύπου «καταδικάζω μεν, στηρίζω δε», είναι μόνο για «ξεκάρφωμα»….

Αυτή τη μπατσο-κυβέρνηση, αυτόν τον υπουργό, αυτή την αστυνομία δε τη στηρίζει η Χρυση Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τη στηρίζουν. Μη νομίζετε ότι επειδή βγάζετε κάτι κλαψουρίσματα του τύπου «ζητάμε τη πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση των συνθηκών…», τα οποία η κυβέρνηση δε μπαίνει καν στο κόπο να σχολιάσει, θα γλυτώσετε από την οργή του κόσμου. Αν διαφωνείτε με τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, τον εκφασισμό της αστυνομίας, την ακροδεξιά μεταναστευτική ατζέντα που συναγωνίζεται το πρόγραμμα της Χ. Α., δεν έχετε παρά να αποσύρετε την εμπιστοσύνη σας από τη κυβέρνηση ή έστω από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά κουραφέξαλα που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν, δήθεν αριστερό, άλλοθι στην ακροδεξιά και διχαστική πολιτική της κυβέρνησης.

*Διαβάστε ακόμα: Για τις κακοποιήσεις των συλληφθέντων στην Κοζάνη…

Guardian: «Τακτικές Γκουαντάναμο στην Ελλάδα»…

 

Advertisements

Single Post Navigation

4 thoughts on “Από τον Θεοφιλογιαννάκο, στον Δένδια…

 1. Γιαννάκο εκεί που πήγες να το σώσεις γράφοντας για τα φάλτσα του ΣΥΡΙΖΑ το
  χάλασες πάλι με τις σημερινές …υπερβολές.
  Τι γίνεται. Είσαι καλά.΄Τι κάνει η παρέα.
  Δε σου γράφω περισσότερα γιατι ο φορητός Η/Υ που έχω παρουσιάζει προβλήματα στο πληκτρολόγιο
  Με αγωνιστικούς ….χαιρετισμούς
  Κυριαζής

  • Γεια σου, Κυριαζή!… Καλά είμαστε, η παρέα συνεχίζει να «τρώει σανό» παρακολουθώντας τηλεόραση… Εσύ θα ξεχειμωνιάσεις Θεσσαλονίκη;
   Τα «φάλτσα» του ΣΥΡΙΖΑ τα λέω, δεν έχω παρωπίδες, αλλά για ό,τι συμβαίνει με την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν είμαι υπερβολικός… Κάθε βδομάδα και μια επιστράτευση και οι αστυνομικοί ασύδοτοι… Δεν πάμε καθόλου καλά, φοβάμαι τα χειρότερα…
   Να περνάς καλά!

 2. Από την ώρα που ο Σαμαράς ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ και μίλησε για «ιδεολογική καθαρότητα», «μπερδέψαμε τους οπαδούς μας», «επιστροφή στις αξίες της παράταξης» και λοιπές καραδεξιές κουταμάρες, κατάλαβα που το πάει. Ο Σαμαράς, και λόγω πεποιθήσεων, και επειδή θέλει να αλλάξει την ατζέντα και να απομακρύνει την κοινή γνώμη από τις επιπτώσεις της οικονομικής του πολιτικής, και επειδή στοχεύει στους μαλάκες ψηφοφόρους της χ.α. το πάει όλο και πιο δεξιά το εργάκι που έχει ανεβάσει. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει μέσα στη νΝΔ ακροδεξιά κατακάθια για να του κάνουν «τη δουλειά».

  Λένε ότι ο καθένας μας κρύβει έναν δεξιό μέσα του.
  Φαντάσου ο δεξιός τι κρύβει!

  Ο Δένδιας είχε αφήσει το ιδεολογικό του αποτύπωμα και επί εποχής ακαταλληλότερου όταν χρημάτισε υπουργός (ανύπαρκτης) Δικαιοσύνης. Ποιος θα ξεχάσει το νόμο για τις κουκούλες;
  Ποιος θα ξεχάσει ότι μετά την 2η (!!!!!) απόδραση Παλαιοκώστα επί υπουργίας του, απέλυσε τρία άτομα -μεταξύ των οποίων τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (!) – ενώ για τον εαυτό του κράτησε την ανάληψη …πολιτικής ευθύνης.
  Δηλαδή κουραφέξαλα!

  Να σου πω κάτι όμως; Πραγματικά τους χαίρομαι. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από τα απομεινάρια της χούντας. Και τους «θαυμάζω» γιατί κατάφεραν (όχι πως ήταν δύσκολο) να ξεβρακώσουν κάτι ψευτοσοσιαλιστές και κάτι δήθεν αριστερούς που τους παρακολουθούν δίχως αντίδραση. Υποτίθεται ότι συγκυβερνούν, έτσι δεν είναι; Άκουσες κανέναν να ζητήσει την παραίτηση Δένδια;

  Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πρόβες. Πρόβες για τα πολύ χειρότερα που έρχονται και για το πολύ ξύλο που περιμένει το λαό που θα ξεσηκωθεί.

  Καλή σου μέρα.

  • Μας κυβερνά μια δράκα ακροδεξιών και ο γλοιώδης Κουβέλης και ο αλαζόνας Βενιζέλος είναι για φτύσιμο!… Φοβάμαι ότι η ακροδεξιά του Σαμαρά έχει επιλέξει το διχασμό και τη σύγκρουση… Συμφωνώ ότι αυτά τα βλέπουμε είναι πρόβες για τα χειρότερα… Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, δήλωσε χθες ότι «ζούμε σαν σε αρχαία τραγωδία που στο τέλος της θα υπάρξει πολιτικό αίμα»!… Νομίζω ότι έχει δίκιο, τα χειρότερα για το λαό και τη χώρα δεν ήρθαν ακόμα… Η Δεξιά ιστορικά όταν έβλεπε ότι η Αριστερά σηκώνει κεφάλι και μπορεί να αναλάβει την εξουσία πάντα οδηγούσε τα πράγματα στην ασύδοτη προπαγάνδα, σε μεγάλες προβικάτσιες και βέβαια στην ανοιχτή σύγκρουση… Η Αριστερά, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει απόλυτη γνώση της επικίνδυνης κατάστασης και να είναι πανέτοιμη ν’ απαντήσει αναλόγως…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: