Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Ο Αλβανός της Χρυσής Αυγής και το σύνθημα «Δε θα γίνεις Έλληνας, ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ»…

Αποκαλύφτηκε αυτές τις μέρες ότι στο ναζιστικής «κοπής» τάγμα εφόδου  των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκε βάναυσα κατά των μεταναστών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, συμμετείχε,  παρά τω πλευρώ  του βουλευτή Μπαρμπαρούση- που, ειρήσθω εν παρόδω, την «είδε» Καραϊσκάκης λόγω της μακριάς του κόμης- κι ένας Αλβανός με το όνομα, Roberto Chaidi.

Αυτός ο «σκοτεινός τύπος» λοιπόν που η κοψιά του παραπέμπει σε πρόσωπο του υποκόσμου και «νονό της νύχτας», μια φάτσα κάτι μεταξύ μεξικανού έμπορου ναρκωτικών και δεσμοφύλακα στο εξπρές του μεσονυχτίου, δηλώνει σαν επάγγελμα «σχεδιαστής μόδας» και φέρεται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, να είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στην Αλβανία, το οποίο μάλιστα, μεταξύ άλλων «πολιτιστικών εκδηλώσεων», φιλοξενεί και τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αλβανία. Λέγεται δε ότι διαθέτει και αρκετό χρήμα, το οποίο απέκτησε από αδιαφανείς ή «σκοτεινές» επαγγελματικές- επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπάρχει η υποψία ότι είναι ίσως και χρηματοδότης της Χρυσής Αυγής.

Είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή στα νυχτερινά «γιουρούσια» της με μαχαίρια και παλούκια κατά των μεταναστών συνεργάζεται και με εγκληματικά στοιχεία- μετανάστες που ανήκουν στην αλβανική, στη ρώσικη, στη γεωργιανή, κλπ. μαφίες- πάντα όμως με συμμορίες της «λευκής μαφίας» και όχι της «μαύρης» (π. χ. των Νιγηριανών) για να είναι και συνεπής με το δόγμα τής ανωτερότητας της άριας φυλής (και στην εγκληματική δράση).

Έστησε η Χ. Α. ένα «πολιτικό μαγαζί» με βιτρίνα την «εθνοκαπηλία» και από μέσα όργια παρανομίας (από μαστροπεία και ναρκοεμπόριο ως και εμπόριο όπλων) και κάθε είδους άλλη εγκληματική δραστηριότητα, με κύριο στόχο τον κάθε αδύναμο μαυριδερό, που με τα «τάγματα εφόδου» της τον ξυλοκοπεί βάναυσα ή τον μαχαιρώνει στην ψύχρα.

Κι ενώ βλέπουμε ότι η Χ. Α. κάνει «εξωτερικά ανοίγματα» σε ευκατάστατους ξένους, όπως ο Roberto Chaidi, θέλω να επισημάνω και το γεγονός ότι «αμελεί» (ή φοβάται;) να χτυπήσει Νιγηριανούς μαστροπούς, Ρουμάνους με Καλάσνικοφ, Αλβανούς Μαφιόζους, Ρώσους ναρκωεμπόρους, απασχολημένη με τους Μπαγκλαντεσιανούς, Πακιστανούς, Ινδούς μικροπωλητές και με τις αιμοδοσίες για Έλληνες (δηλαδή ο Έλλην γιατρός του νοσοκομείου Αγρινίου θα αρνηθεί μετάγγιση αίματος στον κ. Ροβέρτον Χάϊντι, αν χρειαστεί;).

Με την «ελληνοποίηση» όμως του Roberto Chaidi από τη Χ. Α. γεννάται το ερώτημα πώς αυτοί οι καθαρόαιμοι, ακραιφνείς Ελληναράδες δέχονται σαν μέλος ή στέλεχος του κόμματος έναν αλλοδαπό και μάλιστα Αλβανό!

Πώς γίνεται, ενώ το κυρίαρχο σύνθημά τους είναι το «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», το οποίο με τη λέξη «αίμα» παραπέμπει στην «εξ αίματος» παραδομένη ελληνικότητα από γενιά σε γενιά, να «ελληνοποιούν» έναν που στις φλέβες του τρέχει αίμα αλβανικό;

Και πώς δέχονται να κάνουν τέτοιες «εκπτώσεις καθαρότητας», «ελληνοποιώντας» τον Roberto Chaidi, παραβιάζοντας έτσι και το βασικό τους σύνθημα κατά των Αλβανών- μεταναστών, το πασίγνωστο «Δε θα γίνεις Έλληνας, ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ».;

Οι Χρυσαυγίτες για να δικαιολογήσουν την παρουσία του Roberto Chaidi στις τάξεις του κόμματός τους ισχυρίζονται ότι είναι Βορειοηπειρώτης- Έλληνας. Αλλά, αν είναι έτσι, τι σόι Έλληνας είναι αυτός ο  Roberto Chaidi, που, ενώ θα μπορούσε με μια αίτηση στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να πάρει την ελληνική ιθαγένεια, δε φρόντισε να το κάνει, ώστε να είναι και «με τη βούλα» Έλληνας και επιπλέον  σαν Έλληνας- Βορειοηπειρώτης, γιατί έχει αυτό το ξενικό ονοματεπώνυμο, προσβλητικό για τις εθνοπρεπείς αρχές της Χρυσής Αυγής, και όχι ελληνικό;

Ερωτήματα, στα οποία δεν περιμένει κανείς βέβαια σοβαρές απαντήσεις από τα ανεγκέφαλους φασίστες, νεοναζιστές, της Χ. Α.

Με την ευκαιρία, ας σταθούμε λίγο περισσότερο στο ρατσιστικό σύνθημα «Δε θα γίνεις Έλληνας, ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ», ένα σύνθημα το οποίο δεν ακούγεται μόνον από στόματα Χρυσαυγιτών αλλά είναι ευρέως διαδεδομένο, αφού ακούστηκε πολλές φορές τόσο σε διαδηλώσεις εν γένει ακροδεξιών αλλά και στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων από χιλιάδες ελληναράδες χουλιγκάνους κατά της Αλβανίας και Αλβανών ποδοσφαιριστών, με τελευταίο θύμα, πριν μερικές βδομάδες, τον παίκτη της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου, το Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής.

Το ρατσιστικό αυτό σύνθημα σχηματίζει μια κλίμακα με δυο βαθμίδες: η μία η χαμηλότατη, η απολύτως περιφρονητέα, είναι βεβαίως η αλβανική, και η άλλη, η υψηλότατη, η κορυφαία, είναι βέβαια η ελληνική.

Αυτός που βρίσκεται από κάτω, θα παραμείνει εκεί καθηλωμένος για πάντα, δεν θα υψωθεί ποτέ, «δε θα γίνει Έλληνας ποτέ». Το «Έλληνας» προτείνεται εδώ σαν το ιερό όνομα μιας ποιότητας εσαεί απροσέγγιστης για τις «ταπεινές» φυλές και τα «άδοξα» έθνη. Ό, τι κι αν κάμει ο Αλβανός, όσο κι αν προκόψει, δε θα γίνει ποτέ Έλληνας, δε θα γίνει ανώτερο ον!

Και το σύνθημα αυτό αφορά, από τους ευρωπαϊκούς λαούς, αποκλειστικά τους Αλβανούς, παρότι η ομοιοκαταληξία θα ήταν και πάλι εύκολη, δε θα ακούγαμε ποτέ το σύνθημα στη μορφή «Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Γερμανέ, Γερμανέ» ή «Βρετανέ» ή «Ισπανέ», κλπ.

Ο σάκος πάνω στον οποίο ξεσπάνε όλα μας τα απωθημένα είναι ο Αλβανός. , άλλωστε στο όνομα αυτό πάει καιρός που έχει αποδοθεί σαφώς υποτιμητική σημασία από πολλούς χρήστες, με την ίδια ρατσιστική λογική που έχει απαξιωθεί για παράδειγμα η λέξη «Φιλιππινέζα».

Μια βάσιμη ψυχολογική ερμηνεία που θα μπορούσε να δώσει κανείς είναι πως τα αντιαλβανικά αισθήματα παροξύνονται επειδή κατά βάθος δουλεύει μια αίσθηση ομοιότητας με τους Αλβανούς, βιαζόμαστε να δηλώσουμε ενάντιοι και ανώτεροι από κάποιους με τους οποίους διαισθανόμαστε (ή φοβόμαστε) ότι μας συνδέουν πολλά.

Θα μπορούσαμε εδώ να προσφύγουμε στη μυθολογία και να θυμηθούμε ότι ο Ιλλυριός (ο απώτατος πρόγονος των Αλβανών) ήταν γιος του Κάδμου, του ήρωα της Βοιωτίας που καμάρωνε ότι ήταν τρισέγγονος του Δία, εξάδελφος του δαναού, και αδελφός του Φοίνικα, του Κίλικα, της Ευρώπης και του Θάσου. Η συγγένεια των Ελλήνων με τους Ιλλυριούς- Αλβανούς λοιπόν προσδιορίζεται εξαρχής αιματική. Αλλά αντί να πάμε τόσο πίσω, μπορούμε κάλλιστα να ξεφυλλίσουμε μια προπολεμική εγκυκλοπαίδεια, “εθνικώς ορθότατη”, το Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ηλίου, και να διαβάσουμε εκεί όσα σημειώνει στο σχετικό λήμμα ο Ιωάννης Γ. Κούμαρης, καθηγητής τότε της Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών:

«Ιλλυριοί και Έλληνες είναι συγγενείς. Πρόκειται περί της πλέον συγγενούς προς την ελληνικήν φυλής, ης η διασταύρωσις ήρξατο από του απωτάτου παρελθόντος κατά την πλησίον αλλήλων ανάπτυξιν. […] Η εξελλήνισις των Αλβανών και η εξαλβάνισις των Ελλήνων ενθυμίζουν τας ενώσεις των εκάστοτε τύπων μιας και της αυτής ομάδος. Και δια την αλβανικήν μόνον φυλήν δυνάμεθα να είπωμεν ότι είναι άφθονον το αίμα το οποίον έδωσε εις την ελληνικήν , εις αντιστάθμισμα του πολύ αφθονωτέρου το οποίον εδέχθη, όπως όλοι οι γείτονες. Και ο χωρισμός από «φυσικής» λαι «ψυχικής» επόψεως (και συνειδήσεως εθνικής) είναι αδύνατος. Άγνωστον δε πόσαι μορφαί στολίζουσαι το ιερόν Πάνθεον της  ιστορίας μας φέρουν, και πόσον, αίμα ιλυυριο- αλβανικόν. Και τούτο έχει μείζονα αξίαν, συγκρινόμενον προς την άπωσιν, ήτις αντιθέτως παρατηρείται έναντι άλλων φυλών, ξένων όλως. Η μόνη διασταύρωσις δι’ ην δεν θα είχε αντίρρησιν επομένως η Ανθρωπολογία θα ήτο η μετά των Ιλλυριών- Αλβανών. Πρόκειται περί αδελφού λαού, είτε το θέλομεν ημείς ή εκείνοι είτε όχι».

«Αδελφός λαός», λοιπόν οι Ιλλυριοί- Αλβανοί… «Η εξελλήνισις των Αλβανών και η εξαλβάνισης των Ελλήνων»…. Μα γίνονται τέτοια πράγματα!…

Μήπως, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή τα αποδέχεται όλα τα παραπάνω και δε μας το λέει και ενέταξε στο κόμμα της σαν «Αλβανό αδελφό», τον Roberto Chaidi;

Και μήπως θεωρεί τον Roberto Chaidi κάτι σαν σύγχρονο Αλβανό- οπλαρχηγό, απόγονο των αρβανιτών στην καταγωγή οπλαρχηγών του ’21, του Μάρκου Μπότσαρη, του Οδυσσέα Ανδρούτσου ή του Κίτσου Τζαβέλα, ο οποίος μάχεται παρά τω πλευρώ του Έλληνα βουλευτή Μπαρμπαρούση- Καραϊσκάκη κατά των «μεταναστών- κατακτητών»;

 

*(Για τον χρυσαυγίτη Αλβανό, Roberto Chaidi, διαβάστε και δείτε φωτογραφίες του και το σχετικό βίντεο από την έφοδο κατά των μεταναστών στο Μεσολόγγι εδώ)

Single Post Navigation

2 thoughts on “Ο Αλβανός της Χρυσής Αυγής και το σύνθημα «Δε θα γίνεις Έλληνας, ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ»…

 1. Το είχα γράψει και παλιότερα και το έχω πει εκατοντάδες φορές στους …καθαρόαιμους ελληναράδες: “γιατί δεν γίνονται επιθέσεις σε καταστήματα αμερικάνων μεταναστών, ή γάλλων, ή ιταλών κλπ; Αυτοί με το που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα …ελληνοποιήθηκαν; Ή μήπως εμείς ως ηλίθιος λαός αισθανόμαστε υποδεέστεροι έναντι των αμερικάνων και λοιπών δυτικών και περίπου το θεωρούμε «τιμή» μας που καταδέχτηκαν να έρθουν στη χώρα μας για να ζήσουν;”

  Αυτό που με ανησυχεί είναι πως αυτή η εγκληματική οργάνωση αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερη αποδοχή από τον (ηλίθιο) ελληνικό λαό. Και έχω την εντύπωση πως όσο περισσότερα εγκλήματα διαπράττουν, τόσο θα πληθαίνουν οι ηλίθιοι…

 2. Ο τίτλος ενός ποιήματος του Νίκου Εγγονόπουλου είναι: «Δοκίμιο περί της ανισότητας των ανθρώπινων φυλών», είναι αντιγραφή του τίτλου ενός δοκιμίου του Γάλλου συγγραφέα και διπλωμάτη Ζοζέφ- Αρτύρ Γκομπινώ (1816-1882), από το οποίο άντλησαν ιδέες οι ναζιστές. Ο δε υπότιτλος του ποιήματος θέτει το λησμονημένο ερώτημα: «Ξεχνιέται ο Αδόλφος Χίτλερ;».
  Φαίνεται πως για εκατοντάδες χιλιάδες (ηλίθιους) ψηφοφόρους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, και για πολλές άλλες χιλιάδες ηλιθίων που «της κλείνουν συγκατανευτικά το μάτι», ο Χίτλερ και τα εγκλήματα του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας όντως έχουν λησμονηθεί και οι ηλίθιοι αυτοί βρίσκουν «θαλπωρή» στην «αγκαλιά» του χιτλερίσκου- καρικατούρα, Μιχαλολιάκου… Είναι δυνατόν;… Κι όμως είναι…

  «αλήθεια – των αδυνάτων αδύνατο –
  Ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω
  Αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε
  Το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου
  – το εφήμερο
  της παράλογης ζωής του –
  κι ανακαλύπτουν δια φορές
  γιομάτοι μίσος- διαφορές
  σε χρώμα δέρματος φυλή
  θρησκεία».
  (Ν. Εγγονόπουλος)

  *Κι εδώ ο χιτλερίσκος- καρικατούρα, Μιχολολιάκος, εν μέσω αγκυλωτών σταυρών σε συνέδριο της Χρυσής Αυγής:
  http://tvxs.gr/news/ellada/synedrio-xrysis-aygis-o-agkylotos-stayros-kai-agkistri-toy-lykoy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: