Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Συμβούλιο της Επικρατείας (Δ’ Τμήμα): «Το δίκαιο του αίματος» και Ακαδημία Αθηνών: «Η (επι)βράβευση του εθνικισμού», δυο σοβαρά ολισθήματα που αποπνέουν ρατσισμό και εθνικισμό!….

 

– Συμβούλιο της Επικρατείας (Δ’ Τμήμα): «Το δίκαιο του αίματος»…ήτοι ρατσισμός!

Σάλο προκάλεσε η απόφαση του Δ’ τµήµατος του Συµβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγµατικό το δικαίωµα συµµετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, χαρακτηρίζοντας ανίσχυρες τις διατάξεις του σχετικού νόµου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, η μέριμνα για τη διαφύλαξη της εθνικής ομοιογένειας περιέλαβε και τη θέσπιση δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις βασίζονταν κατ’ αρχήν στο σταθερό κριτήριο του δικαίου του αίματος, δηλαδή την καταγωγή από Ελληνες γονείς.

Η απόφαση ουσιαστικά ανατρέπει ολόκληρη τη νοµοθεσία περί παροχής της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, καθώς θεωρεί άκυρη και την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς.
Μια απόφαση που καταγγέλλεται σαν «ολισθηρό πισωγύρισµα», που κινείται σε ακροδεξιά λογική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η απόφαση υποστηρίζεται από το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ.!

«Είναι διαποτισμένη με αντιδραστικό-εθνικιστικό δηλητήριο», σχολίασε το ΚΚΕ, που σημειώνει ότι «εκφράζει επί της ουσίας τη ρατσιστική αντίληψη ότι δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί κανείς Ελληνας αν δεν κατάγεται από Ελληνες γονείς. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια».

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ η απόφαση «συνιστά οπισθοδρόμηση για το νομικό και πολιτικό πολιτισμό μας», ενώ «η μη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας είτε διαμένουν για χρόνια εδώ, συνιστά άρνηση αποδοχής μιας υφιστάμενης, για πολλά χρόνια, πολυπολιτισμικής πραγματικότητας».

Η υπόθεση θα κριθεί βεβαίως στην Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας, πλην όµως δηµιουργεί αίσθηση καθώς συµπίπτει µε την όξυνση του µεταναστευτικού και – σύµφωνα µε σχολιασατές – δεν είναι τυχαίο ότι εκδίδεται µόλις πέντε ηµέρες µετά την κατάληψη της Νοµικής από λαθροµετανάστες που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στην κοινή γνώµη.
Ας δούμε πώς σχολιάζει στη σημερινή Ελευθεροτυπία (3/2/2011) ο Γιάννης Παντελάκης την ανατριχιαστική απόφαση:

« “Το δίκαιο του αίματος”. Σε άλλες εποχές, θα ακουγόταν γραφικό. Σήμερα όμως δεν είναι. Γιατί δεν το επικαλείται ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής ούτε ο Αδωνις του ΛΑΟΣ. Δικαστές το είπαν, στο σκεπτικό μιας απόφασης για ένα σοβαρό θέμα. Το γεγονός αυτό, ότι προέρχεται από ανθρώπους που ερμηνεύουν το Σύνταγμα, το κάνει να ηχεί ανατριχιαστικό. Συνδέουν την ιθαγένεια με το «δίκαιο του αίματος»!

Σύμφωνα με εφτά δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας, που πήγαν στα ελληνικά σχολεία, που οι γονείς τους ζουν στη χώρα μας για αρκετά χρόνια, δεν πρέπει να ψηφίζουν. Και δεν πρέπει να ψηφίζονται. Το αίμα τους δεν είναι ίδιο με το δικό μας!

Ορθώνουν ένα νέο τείχος με την απόφασή τους. Χειρότερο από το τείχος του Εβρου. Εδώ, δεν αποτρέπουν λαθραίους απελπισμένους που αναζητούν καλύτερη μοίρα. Αποτρέπουν ανθρώπους που ζουν μαζί μας, δίπλα μας, να είναι στοιχειωδώς ισότιμοι. Να έχουν το ελάχιστο δικαίωμα. Να ψηφίζουν, να μετέχουν στη διαχείριση των υποθέσεων της κοινωνίας που ζουν, να εκπροσωπούνται σε δημοτικά συμβούλια.

Πάνω στο νέο τείχος της απόφασής τους είναι γραμμένη η φράση «το δίκαιο του αίματος». Και γράφτηκε τις ώρες που η κοινωνία δασκαλεύεται από διαφόρους πως δεν πρέπει να διατηρεί ανάμεσά της όσους έχουν διαφορετικό χρώμα, διαφορετική φυλή, διαφορετικό θρήσκευμα. Οι δικαστές προσθέτουν πως δεν μπορούν να έχουν και διαφορετικό αίμα! Η ιστορία δεν είναι απλώς ανατριχιαστική, είναι επικίνδυνη..».

 

– Ακαδημία Αθηνών: Η (επι)βράβευση του εθνικισμού!

Ακαδημία Αθηνών: αυτό το ανώτατο ίδρυμα των «σοφών» μας («τροφείο» το ονόμαζε ο μπαρμπα- Γιάννης ο Σκαρίμπας), που ενώ νομίζαμε ότι οι «σοφοί» που το απαρτίζουν είχαν απεκδυθεί πια το συντηρητικό τους κοστούμι (το ραμμένο «στα μέτρα» του γνωστού τρίπτυχου πατρίς- θρησκεία- οικογένεια)  και ότι μετεξελίχτηκαν επί το προοδευτικότερον λαθέψαμε και «ξαναχτύπησαν» πάλι!

Δεν ξέρω πώς παίρνονται οι αποφάσεις στην Ακαδημία Αθηνών, αλλά όσοι απ’ τους «σοφούς» μας αποφάσισαν τη βράβευση της «συναδέλφου» μου δασκάλας, Χαράς Νικολοπούλου, κόρη αρεοπαγίτη, για την «θαρραλέα εθνικοπατριωτική της στάση» στα χρόνια της εκπαιδευτικής της υπηρεσίας (2004- 2008), προφανώς θέλησαν να αναβαπτιστούν στα νάματα του προαναφερθέντος εθνικοπατριωτικού τρίπτυχου!

Μη μας διαφεύγει ότι οι «σοφοί» της Ακαδημίας Αθηνών είχαν «ξαναχτυπήσει» και πάλι, πριν λίγα χρόνια, όταν είχε ξεσηκωθεί ο σάλαγος κατά του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ’ δημοτικού, γνωστό ως βιβλίο της Ρεπούση, από λογής λογής εθνικοπατριώτες. Τότε, κι ενώ η υπουργός, κα Γιαννάκου, ανθίστατο στις πιέσεις για απόσυρση του βιβλίου, βγάλαν και οι «σοφοί» μας ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλαν το βιβλίο σαν «ανιστόρητο» και «εθνικώς επικίνδυνο»! Σημειωτέον ότι αυτή η ανακοίνωση αξιοποιήθηκε δεόντως από τον εθνικοπατριωτικό συρφετό  που ζητούσε την απόσυρση του βιβλίου.

Αλλά, ας δούμε το σκεπτικό της Ακαδημίας Αδημίας Αθηνών για τη βράβευση της Χαράς Νικολοπούλου: «ΤΑΞΙΣ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: Αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας απονέμεται στην κυρία Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου κατά την περίοδο 2004 – 2008 διότι παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε κατά την εκτέλεση του έργου της, εξετέλεσε τα καθήκοντά της κατά τρόπο αντάξιο της μεγάλης αποστολής της διδάσκοντας τα παιδιά που της εμπιστεύθηκε η Πολιτεία σύμφωνα με τις αρχές της ελεύθερης σκέψης, της ανεξιθρησκείας και της αλήθειας, χωρίς να υπολογίσει αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια»!

Όποιος γνωρίζει «τα έργα και τις ημέρες» της δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο απορεί κι εκπλήσσεται σφόδρα. Ποια ελεύθερη σκέψη, ποια αλήθεια και ποια ανεξιθρησκεία! Για γέλια και για κλάματα είναι το σκεπτικό τους.

Διαβάστε παρακάτω πώς σχολιάζει τη βράβευση ο Γιάννης Η. Χάρης στα ΝΕΑ (15/1/2011):

«Γράφτηκαν ήδη πολλά για τη δασκάλα σεμειονοτικό σχολείο του Έβρου που θέλησε να δυναμιτίσει την ευαίσθητη ισορροπία στις σχέσειςτων δύο κοινοτήτων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που αγωνίστηκε για την κατάργηση της διδασκαλίας και στη μειονοτική γλώσσα και δηλητηρίασε τα παιδιάμεδιχαστικά, τουρκοφαγικά διδάγματα. Πολλά γράφτηκαν και για τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών, με το Αργυρούν Μετάλλιον Ανδρείας. Δεν έχει έτσι νόημα να σταθώ και εγώ στη «νέα Μαντώ Μαυρογένους» του Χαρδαβέλα, του Θέμου Αναστασιάδη, του Λάος και των λοιπών εθνικιστικών κύκλων.

Ούτε στην Ακαδημία Αθηνών, που τι Ακαδημία Αθηνών θα ήταν αλλιώς!
Ο λόγος στην ίδια τη δασκάλα που, παρά το πρωτόκολλο, πέτυχε ειδική άδεια να μιλήσει κατά την τελετή της βράβευσής της, να εκδώσει διάγγελμα, θα έλεγα, όπου συνενώνει αλύτρωτες πατρίδες, από τη Βόρεια Ήπειρο ώς τον Άγιο Παντελεήμονα! Αντί για όποια άλλα σχόλια, έχει νόημα να διαβαστεί ολόκληρος ο λόγος της (τον μεταφέρω όπως ακριβώς αναδημοσιεύεται σε πλήθος εθνοπατριωτικά μπλογκ, με όλα τα κεφαλαία του και με το μικρό -τ- στους «τούρκους»):
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών, εν έτει 2010, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους, ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας. Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης».
Ούτε θαυμαστικά πια. Αποσιωπητικά… Σκέφτομαι μόνο πως, πριν από την Ακαδημία Αθηνών, την «ηρωική δασκάλα» την είχε τιμήσει με Αριστείο Καινοτομίας, σε σχετική τελετή στις 13.3.10, η αρμόδια υπουργός Παιδείας, αρμόδια αν μη τι άλλο να ελέγξει την παραβίαση ακριβώς της εκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου της και γενικότερα της μειονοτικής πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική πολιτεία τα τελευταία 20 χρόνια.  Σκέφτομαι πως η ίδια υπουργός, όταν αποδέχτηκε πρόσφατα την παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου της και προϊσταμένης της βραβευμένης δασκάλας, σε σχετική ερώτηση που της έγινε σε ραδιοφωνική εκπομπή απάντησε πως «η κ. Δραγώνα προκάλεσε αντιδράσεις με κάποιες θέσεις της οι οποίες αφορούν σε πολύ ευαίσθητα θέματα που άπτονται της εθνικής μας συνείδησης»!  Σκέφτομαι πόσο είχαν αγωνιστεί για την απομάκρυνση της Δραγώνα Λάος και συντροφία, και τότε λέω, γιά δες λοιπόν τι κάνει η διά βίου μάθηση, πώς έμαθε δηλαδή η υπουργός στο άψε σβήσε ξένες (;) γλώσσες, τα λαοτζίδικα εν προκειμένω».

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: